Uden emne

Al magt til fantasien: to aktuelle udstillinger i KBH

                      Det er ved at være sidste chance, hvis man skal nå at se to gode udstillinger her i København: Design4Science her på Medicinsk Museion og Everything You Can Think of Is True på Det Kongelige Bibliotek. De to udstillinger er som udgangspunkt vidt forskellige, men på en måde handler de om det samme: Om det […]

                     
Det er ved at være sidste chance, hvis man skal nå at se to gode udstillinger her i København: Design4Science her på Medicinsk Museion og Everything You Can Think of Is True på Det Kongelige Bibliotek. De to udstillinger er som udgangspunkt vidt forskellige, men på en måde handler de om det samme: Om det skabende og kreative arbejde, der foregår – i Design4Sciences tilfælde på forskernes laboratorier og i KB-udstillingens tilfælde i forfatternes og kunstnernes værksteder.
Design4Science udstiller billeder og modeller, skitser og notater fra molekylærbiologien. Udstillingen handler om, hvordan netop visualiseringen af den usynlige biologiske verden har været og er en vigtig del af forskningsprocessen, når nye teorier om hvordan vores krop fungerer, bliver udtænkt. Modeller og billeder er også vigtige redskaber, når teorierne skal formidles til andre forskere og alle os andre.
Den amerikanske scenograf Robert Wilson har iscenesat en samling af Det Kongelige Biblioteks skitsebøger i et eventyrligt rum, der på den ene side skaber sin egen fortælling, og på den anden side med meget enkle og dog temmelig bastante stilistiske greb henleder publikums opmærksomhed på kunstnernes første tanker nedfældet i skitsebøgerne. Her møder vi kunstnernes første indskydelser, der måske senere er blevet formet til nogle af de største kunstværker.
I Design4Science har den engelske bogstavkunstner Andy Altmann bøjet William Blake citatet: “What is now proven was once imagined”, mens Robert Wilson har ladet Tom Waits sangen “Everything you can think of is true” være overskriften for sin udstilling – og begge citater rammer det centrale her: fantasien og kreativiteten er vigtige elementer i vores udforskning af verden.  
Design4Science har sidste åbningsdag d. 12. april, mens lørdag d. 4. april er sidste chance for at se Robert Wilson på KB.