Uden emne

Bag optagelserne: Danskernes Akademi på Medicinsk Museion

For en lille måned siden var auditoriet i Museions akademibygning for en enkelt dag omdannet til tv-studie. Ikke en enkel proces, skal det lige siges. Forud gik flere møder med producere og teknikfolk, der skulle løse opgaven at sætte kameraer, lys og lyd i et fredet rum, der også helst skal rumme et 100-tals publikum. […]

audit 001For en lille måned siden var auditoriet i Museions akademibygning for en enkelt dag omdannet til tv-studie. Ikke en enkel proces, skal det lige siges. Forud gik flere møder med producere og teknikfolk, der skulle løse opgaven at sætte kameraer, lys og lyd i et fredet rum, der også helst skal rumme et 100-tals publikum.  
Resultatet af anstrengelserne kan nu ses på DR2 i programrækken Danskernes Akademi. Med udgangspunkt i årets Golden Days festivaltema 1700-tallet – globalisering, gossip og grådighed blev der optaget 5 foredrag, der sendes de kommende uger.
Første forelæser er Medicinsk Museions egen Adam Bencard, der under overskriften Guds Vredes Riis fortæller om epidemier i 1700-tallet. foredrag adamOg derefter følger bl.a. lovende overskrifter som Løse kvinder i 1700-tallet og Slaver og opium.
TV-optagelserne var i øvrigt også en generalprøve på Golden Days Festivalens Værdibattles, der skal afholdes i og transmitteres fra Medicinsk Museions auditoriet fra den 20.-23. september. Det er her vi håber på 100 gæster på tilhørerrækkeren, så skynd jer at købe billet.