Uden emne

Corpus Culturae – særudstilling på Holbæk Museum

I går for en måned siden åbnede særudstillingen Corpus Culturae – Syn på kroppen fra træben til piercing på Holbæk Museum. Udstillingen rummer bl.a. genstande udlånt af Medicinsk Museion og fokuserer, som man kan læse på nedenstående udstillingstekst, på sammenhænge mellem teknologi og kroppe: Corpus Culturae – Syn på kroppen fra træben til piercing Kropsidealer […]

I går for en måned siden åbnede særudstillingen Corpus CulturaeSyn på kroppen fra træben til piercing Holbæk Museum. Udstillingen rummer bl.a. genstande udlånt af Medicinsk Museion og fokuserer, som man kan læse på nedenstående udstillingstekst, på sammenhænge mellem teknologi og kroppe:
corpus-culturae1
corpus-culturae
corpus-culturae

Corpus CulturaeSyn på kroppen fra træben til piercing
Kropsidealer har ændret sig markant gennem tiderne; ligeledes er der sket et vældigt ryk i menneskets opfattelse af, hvad der er etisk muligt, med hensyn til hjælpemidler.
Er det i orden at veje 120 kg eller skal man veje 50 kg? Hvorfor sidder kærligheden i hjertet og er der en forbindelse mellem krop og sjæl? Dette er spørgsmål som særudstillingen Corpus Culturae behandler gennem genstande som f.eks. en højfjelsol fra 1970´erne, kunstige knæ, hjerne i sprit, piercinginstrumenter og selveste Tante Møhges hørerør fra TV-serien Matador.

Udstillingen er åben fra 12. juni kl. 14 og kan ses indtil 20. september 2009
Som supplement til museets egne genstande, har Holbæk Museum lånt effekter fra bl.a. Medicinsk Museion og Det Kgl.Bibliotek.En del af Museions medarbejdere har planlagt en lille ekskursion til særudstillingen på torsdag og vil selvfølgelig skrive om besøget her på bloggen efterfølgende.