Uden emne

Dirt? Ja tak!

Den sorte sygebåre er kommet til London og har indtaget sin plads på udstillingen Dirt på Wellcome Collection. Med hjertet i halsen blev båren pakket og sendt afsted fra Medicinsk Museion i sidste uge, og med sommerfugle i maven stod jeg og ventede på at vi skulle pakke båren ud på museet i London. Det var derfor en stor […]

Den sorte sygebåre er kommet til London og har indtaget sin plads på udstillingen Dirt på Wellcome Collection.
Med hjertet i halsen blev båren pakket og sendt afsted fra Medicinsk Museion i sidste uge, og med sommerfugle i maven stod jeg og ventede på at vi skulle pakke båren ud på museet i London. Det var derfor en stor lettelse at opleve et imødekommende og dygtigt hold fra Wellcome Collection, der stod klar til at pakke båren ud. Med fuld opmærksomhed blev trækisten åbnet og stødabsorberende polstring og silkepapir blev fjernet, for at båren tilsidst blev løftet ud i rummet. Efterfølgende blev båren efterset for eventuelle skader fra transporten.
Inden båren blev placeret i sin montre, blev der målt og sat mærkater der hvor båren skulle stå, for at undgå at håndtere båren mere end højest nødvendigt. Hvorledes den bedst kunne flyttes over i montren blev gennemgået,  således at de involverede vidste præcis hvad der skulle foregå.
At overvære en professionel og meget bevidst håndtering af museumsgenstande, er uden tvivl noget der gør en konservator medgørlig og rolig i sindet (tænk på en genstand kan være uerstattelig samt alle de timers arbejder der ligger bag en konservering). Det modsatte derimod, kan  forårsage frustration og stor undren over nogle menneskers uforsigtighed og ligegyldighed. På Wellcome Collection er der dog ingen tvivl om, at de ved hvad de arbejder med! Se billedet til venstre; Fem personer der alle er fokuseret på at placere båen i montren, så den står som den skal i første omgang.

Allerede inden udstillingen er færdigopstillet, står båren og ulmer af nogen hengemt, dragende og mystisk i sin montre. Der er lagt op til en fin og spændende oplevelse i den nye udstilling Dirt.