Uden emne

En hjerne bliver snittet — “lige nu!”, som de siger i nyhedsudsendelserne

Gott exempel på forskningsformidling som tilfredsstiller alle nyhedsverdens krav på “lige her og nu!” reality show: The Brain Observatory ved University of California San Diego viser på streaming video hvordan de laver histologiske tyndsnit af hjernen af en patient. Og de gør det altså lige nu. Patienten (som kaldes H.M) led af alvorlig amnesi. Efter […]

Gott exempel på forskningsformidling som tilfredsstiller alle nyhedsverdens krav på “lige her og nu!” reality show: The Brain Observatory ved University of California San Diego viser på streaming video hvordan de laver histologiske tyndsnit af hjernen af en patient. Og de gør det altså lige nu.
Patienten (som kaldes H.M) led af alvorlig amnesi. Efter hans død blev hjernen frosset ned og er — lige nu — ved at blive skåret i tynde skiver i en helorgans-mikrotom i en lang session som vil vare ca. 30 timer og som slutter en gang i aften. Hele proceduren bliver altså streamet, se her.
Så her langt var de kommet kl. 9.30 da jeg lavede en screen-dump:

Fascinerende histology-live! Og fascinerende eksempel på forskningsformidling som lever op til “lige nu”-syndromet. The Brain Observatory gør det primært for at skaffe penge til deres forskning. Så det er led i en reklamekampagne.