Uncategorized

Er balance genetisk? Og hvordan forstår man kroppens molekylære liv?

I morgen er det tid til Kroppen i balance (læs mere her og her). Efter guldmalede akupunkturfigurer og igler i sprit, skal vi i dag se på den moderne lægevidenskabs forsøg på at forstå sundhed og sygdom på molekylært niveau. Billedet forestiller to forskellige slags genchips, der bruges til genetiske undersøgelser i laboratoriet. Til at […]

I morgen er det tid til Kroppen i balance (læs mere her og her). Efter guldmalede akupunkturfigurer og igler i sprit, skal vi i dag se på den moderne lægevidenskabs forsøg på at forstå sundhed og sygdom på molekylært niveau. Billedet forestiller to forskellige slags genchips, der bruges til genetiske undersøgelser i laboratoriet.

Til at fortælle om den moderne biomedicinske forståelse af kroppen i balance har vi inviteret professor og overlæge Bente Klarlund Pedersen fra Rigshospitalet og Københavns Universitet. Hun er centerleder for Danmarks Grundforskningsfondscenter for Inflammation og Metabolisme, og har skrevet et utal af både videnskabelige og populære værker om sygdom, sundhed og livsstil, og er desuden en af de mest aktive samfundsdebattører på dette område.
Der er stadig billetter til arrangementet, de kan købes på Politiken Billet (klik her – medlemskab kræves ikke). De koster 50,- og inkluderer en drink.
Vel mødt i morgen!