Uden emne

Er den “dirty” nok…?

 Wellcome Trust Collection i London er ved at forberede en udstilling, der hedder  Dirt: The filthy reality of everyday life. Udstillinge skal handle om snavs, og som de selv formulerer det: ‘Dirt’ will reveal the fascinating world of filth that remains one of the very last taboos. Dertil har de udset sig to genstande fra Medicinsk […]

 Wellcome Trust Collection i London er ved at forberede en udstilling, der hedder 
Dirt: The filthy reality of everyday life.
Udstillinge skal handle om snavs, og som de selv formulerer det: ‘Dirt’ will reveal the fascinating world of filth that remains one of the very last taboos.
Dertil har de udset sig to genstande fra Medicinsk Museion. Den ene genstand er en flaske med tarmvæske fra en kolerapatient, dateret 1853. Den anden genstand er lidt mere mystisk; Den er blevet kaldt en pestbåre, en kolerabåre og er tilbage i 1922, hvor den blev skænket til Medicinsk Museion, beskrevet som en sygebåre fra Krigsministeriet. Så for at dække det hele ind, er den også blevet kaldt en epidemibåre.
Og nu kommer cliffhangeren; Er det en epidemibåre? Og hvis ikke; er den så dramatisk, snavset og “dirty” nok til at komme en tur til London?
To be continuet…