Uden emne

Et æble om dagen holder lægen væk

Et gammelt ordsprog siger, at et æble om dagen holder lægen væk. Gad vide om det også gælder et meget gammelt æble?  Om ordsproget også var kendt da denne fyr blev tabt tør jeg ikke sige. Da jeg i søndags (i bogstaveligste forstand) kravlede rundt nedenunder vores fantastiske auditorium fandt jeg den lille fyr du kan se til […]

Antikt æble?
Antikt æble?

Et gammelt ordsprog siger, at et æble om dagen holder lægen væk. Gad vide om det også gælder et meget gammelt æble?  Om ordsproget også var kendt da denne fyr blev tabt tør jeg ikke sige. Da jeg i søndags (i bogstaveligste forstand) kravlede rundt nedenunder vores fantastiske auditorium fandt jeg den lille fyr du kan se til venstre. Normalt får vi nye genstande ved aktiv indsamling eller fordi gavmilde mennesker donerer dem til os, men man kan også finde interessante artefakter ved at kravle rundt under gulvbrædderne. Det var ikke fordi jeg aktivt var på jagt efter gamle æbleskrog (eller er det faktisk en gammel blommer vi har her?), tværtimod var jeg ved at installere lys under gulvet. 
Lyder det sært? Ok, det er det måske også, men der er mening med galskaben.  Særudstillingen, Del og hel. Brudstykker fra biomedicinens tid, åbner lige om lidt og de besøgende vil få en helt unik mulighed for at se, hvad der sker under gulvet på auditoriet.
Hvor gammel min kernefrugt er, er en smule usikkert, men når udstillingen står klar til åbning og alt er parat, vil jeg diskret trække vores konservatorer til side og høre, om de kan give nogel gode bud på, hvor mange år frugten har på bagen. Personligt håber jeg på, at vi her har med et vaskeægte syttenhundredetals æble at gøre. Måske har en lovende ung kirurgistuderende tabt æblet i bar spænding over den dissektionen han overværede? Hvordan det end forholder sig, har Nic0le allerede lovet mig at hun vil ligge æblet i sprit. Til gavn og glæde for kommende generationer 🙂