Uden emne

Feltlazaret for vandskadede bøger

Mandag morgen ankom konservatoren til Medicinsk Museions bagbygning, og satte som sædvanlig kurs mod kælderen for at fortsætte sit arbejde med rensning af nogle af samlingens gamle knogler, der havde fået lettere skader. Hun gik et par trin ned i mørket, og stod i vand til anklerne.  Ligesom så mange andre steder på Sjælland havde […]

Mandag morgen ankom konservatoren til Medicinsk Museions bagbygning, og satte som sædvanlig kurs mod kælderen for at fortsætte sit arbejde med rensning af nogle af samlingens gamle knogler, der havde fået lettere skader. Hun gik et par trin ned i mørket, og stod i vand til anklerne. 
Ligesom så mange andre steder på Sjælland havde lørdagens uhæmmede regnudladninger fået uventede konsekvenser for Medicinsk Museion. Langt størstedelen af museets enorme samling af medicinske apparater, præparater og kuriositeter ligger gemt i lagerrum og kældre udenfor offentlighedens øje. Det er kun en brøkdel, der er plads til på udstillingshylderne.
20kg    billeder til tørre    bøger i pressen                             
Ugen startede med udrykning. Hundrede år gamle, velbevarede sorthvid fotografier lignede skjoldede efterårsblade, som de lå ud over bordene for at tørre. Bøger blev sat i tørreskabe eller i pres mellem skruetvinger og under jernlodder.
Flere af museets rum omdannedes hurtigt og effektivt til feltlazaretter for vandskadede bøger og fotografier. Vandet blev fejet tilbage i afløbene, og forskningen fortsatte på de højere etager. Næste skridt bliver en oversigt over de druknede genstande.
Se flere billeder af de vandskadede genstande på: http://www.flickr.com/people/53284874@N02/