recent biomedregistrationweb resources

Forebilledligt nutidsbiomedicinhistorisk online-arkiv

Én af de interessante institutioner jeg besøgte i USA var Special Collections-afdelingen ved Oregon State University, som bla. indholder Linus Paulings samlede papirer. Ikke fordi jeg har særlig stor erfaring med arkiver, men jeg synes det var meget interessant, dels fordi det var særdeles pernittengrynet velordnet, dels fordi de er ved at lægge det hele […]

Én af de interessante institutioner jeg besøgte i USA var Special Collections-afdelingen ved Oregon State University, som bla. indholder Linus Paulings samlede papirer. Ikke fordi jeg har særlig stor erfaring med arkiver, men jeg synes det var meget interessant, dels fordi det var særdeles pernittengrynet velordnet, dels fordi de er ved at lægge det hele on-line, og det gør de med forebilledlig energi og ambitionskraft — se fx. den “featured website” som hedder “It’s in the Blood: A Documentary History of Linus Pauling, Hemoglobin and Sickle Cell Anemia”. Og det er endda bare en lille del af det samlede projekt, som går ud på at lægge Linus Paulings store arkiv på nettet.