Events

Fra Barberknive til Robotter: Tre video-forelæsninger om kirurgi

Der foregår så mange ting her på museet omkring formidling af medicinens historie, dens nutidige praksis og fremtidige muligheder, at det kan være svært at nå forbi Bredgade og opleve det hele. Heldigvis fungerer det uendelige internet som digitalt arkiv for nogle af de events, udstillinger og forelæsninger du er gået glip af. For eksempel […]

Der foregår så mange ting her på museet omkring formidling af medicinens historie, dens nutidige praksis og fremtidige muligheder, at det kan være svært at nå forbi Bredgade og opleve det hele. Heldigvis fungerer det uendelige internet som digitalt arkiv for nogle af de events, udstillinger og forelæsninger du er gået glip af.
For eksempel kan du se eller gense kulturnattens tre forelæsninger om kirurgi på vores youtube-kanal. I videoen ‘Kirurgiens historie’ fortæller Adam Bencard om kirurgiens tidlige historie, humoralpatologien og de første obduktioner i 1300tallet:

I ‘Vi scanner kroppen!’ demonstrerer Morten Sørensen og Morten Engberg fra CEKU (Center for Klinisk Uddannelse) hvordan man bruger moderne ultralydsscanning forud for kirurgiske indgreb, en teknik der fungerer lidt ligesom flagermusenes ekkolokalisering (tv.):
Ved hjælp af avancerede robotter kan kirurger nu foretage komplicerede indgreb med utrolig præcision. Overlæge Jesper Olsen fortæller om robotterne og fremtidens kirurgi i videoen ‘Robotter på operationsstuen’:

Du kan også se glimt fra tidligere og nuværende udstillinger her. samt reportager fra afholdte events her.
Kanalen indeholder også mange andre spændende klip, blandt andet interviews med Medicinsk Museions medarbejdere og film om ting og sager fra samlingerne. God fornøjelse!