Uden emne

Genomic Enlightenment: Filmen om det hårde, udfordrende arbejde bag den lette, lysende installation

Installationen Genomic Enlightenment som afsløres idag, mandag, har efterhånden været et par måneder undervejs. Den betagende smukke bølge af glimtende genchips, der hænger i fiberlyskabler ned fra loftet, har både krævet sved og tårer, grin og gråd at få sat op. Her på bloggen har vi tidligere skrevet om genchipsenes ankomst og om arbejdet med […]

Installationen Genomic Enlightenment som afsløres idag, mandag, har efterhånden været et par måneder undervejs. Den betagende smukke bølge af glimtende genchips, der hænger i fiberlyskabler ned fra loftet, har både krævet sved og tårer, grin og gråd at få sat op.
Her på bloggen har vi tidligere skrevet om genchipsenes ankomst og om arbejdet med at bore huller og forberede chipsenes opsætning. Filmen nedenfor handler om ophængningen af installationen; om at være fingernem og ramme de små huller, om at løfte i flok og om at have øjemålet til at få genchipsene til at bølge i forskellige snorrelængder.
Den færdige installation Genomic Enlightenment kan ses i Medicinsk Museions forhal fra idag. Installationen er udviklet af museumschef Thomas Söderqvist og udstillingsarkitekt Mikael Thorsted med inspiration fra fænomenet sort sol. Til at føre idéen ud i livet har de fået hjælp af samlingsinspektør Niels, samlingsstudentermedhjælperne Malthe og Jacob, samt konservatoren Nanna. God fornøjelse!

httpv://www.youtube.com/watch?v=mo30XgOEjFw