Uden emne

Genstandsstyling

For et par år siden trykte DSB-bladet Ud & Se en meget smuk og interessant fotoreportage fra Zoologisk Museum. Dengang kan jeg huske, at vi talte om, at sådan en ville vi også gerne stille op til. Jeg tror endda, det blev til en opfordring til bladet om at kigge forbi Bredgade, men det affødte ikke umiddelbart noget… før nu. I marts 2010-nummeret […]

For et par år siden trykte DSB-bladet Ud & Se en meget smuk og interessant fotoreportage fra Zoologisk Museum. Dengang kan jeg huske, at vi talte om, at sådan en ville vi også gerne stille op til. Jeg tror endda, det blev til en opfordring til bladet om at kigge forbi Bredgade, men det affødte ikke umiddelbart noget… før nu. I marts 2010-nummeret af Ud & Se er det planen at bringe en billedserie fra Medicinsk Museion. Hvad overskriften bliver, ved kun journalisten Anette K. Nielsen, men vi har været rundt i museets samlinger og fundet en række genstande, der ikke normalt er udstillet.

fotosession 003fotosession 008fotosession 012

 

 

 

 

 

I dag har har museets permanente udstillinger været omdannet til fotolocation. Fotografen Jes Larsen og hans assistent Bo indtog huset med en masse udstyr, mens Museions studentermedhjælp Malthe og konservator Nanna assisterede i stylingen af genstandene. Flere af de udvalgte ting og sager  krævede kyndig og nænsom håndtering – som det fx kan ses på billedet herover, har Malthe de karakteristiske hvide handsker på for ikke at sætte for mange fedtede fingre på det lille hospitalsmøbel. Lad det være en hemmelighed indtil bladet udkommer, hvilke genstande der er valgt ud – men at dømme efter det jeg fik sneget mig til at se under dagens fotooptagelser, så har vi noget at glæde os til.