Uncategorized

Høresalen: En levende historisk genstand

Høresalen (Auditoriet) i det gamle Kongelige Kirurgiske Akademi er vores kreative udstillingsudvikler Bente Vinge Pedersens yndlingsting. Salen er en overraskelse, et uforudset pragtrum, der pludselig udfolder sig for den besøgende, efter de skæve trapper og smalle gange der leder op til det fra museumsindgangen. Det der gør rummet specielt, er den måde det kommer til live på, […]

Høresalen (Auditoriet) i det gamle Kongelige Kirurgiske Akademi er vores kreative udstillingsudvikler Bente Vinge Pedersens yndlingsting. Salen er en overraskelse, et uforudset pragtrum, der pludselig udfolder sig for den besøgende, efter de skæve trapper og smalle gange der leder op til det fra museumsindgangen.
Det der gør rummet specielt, er den måde det kommer til live på, når der kommer mennesker ind i det. Oprindeligt blev salen brugt til forelæsninger i teoretisk og praktisk anatomi, og i dag bruger vi det stadig til at diskutere og undersøge medicinen og menneskekroppens kulturhistorie gennem foredrag, debatter, hørespil og koncerter.

httpv://www.youtube.com/watch?v=8PX3ngJIvkM

Se de tidligere ‘Favourite Things’ -film her.