Uden emne

Min Arbejdsmetode

Blogposterne om den hippokratiske skriftsamling ligger nu på Medicinsk Museions hjemmeside. Jeg har valgt at afslutte serien ved at begrænse mig til de skrifter som er udgivet i den græsk-engelske Loebseries 8 bind, da de i øjeblikket er de mest tilgængelige. Det er en fordel at have posterne liggende samlet, fordi man så kan bedre […]

Blogposterne om den hippokratiske skriftsamling ligger nu på Medicinsk Museions hjemmeside. Jeg har valgt at afslutte serien ved at begrænse mig til de skrifter som er udgivet i den græsk-engelske Loebseries 8 bind, da de i øjeblikket er de mest tilgængelige.
Det er en fordel at have posterne liggende samlet, fordi man så kan bedre kan få overblik, men der er kun foretaget ganske små redaktionelle ændringer af indholdet.
Serien er udvidet med forslag til søgeord som man kan finde frem til i teksterne ved hjælp af Adobe Reader.
Der er også tilføjet en oversigt over skrifternes titler. Jeg har selv valgt altid at bruge Loebseriens engelske titel, men på Medicinsk Museions hjemmeside er det muligt også at finde de græske originaltitler eller de til latin oversatte titler i fuldstændig og i forkortet form. Man kan også her se bind og sidetal fra den stadig anvendte græsk-franske Littréudgave. Det er meget få af skrifterne som er oversat til dansk, så en dansk gengivelse af en titel vil ikke være dækkende.
Blogposterne har jeg ofte kaldt Hippokrates og —. Man kan ikke skrive Hippokrates om —, for nok er Hippokrates en historisk person, men denne person ved man ikke meget om, f.eks. ikke engang hvad han har skrevet.
Den Hippokrates jeg interesserer mig for, er derfor en fiktiv ”Hippokrates” som kun opstår ud af teksterne, og som med rette kaldes ”Lægekunstens Fader” på grund af sin store indflydelse på lægekunsten.