Holstebro Sygehushistoriske Samling er kommet på plads

Den sygehushistoriske samling fra Holstebro har fået nyt hjem, og mere end 800 genstande har nu indfundet sig på nye hylder og haller hos Medicinsk Museion

Med støtte fra Cand.Pharm Povl M. Assens Fond har Medicinsk Museion siden januar arbejdet på at flytte og digitalisere den sygehushistoriske samling. Projektet er udført i samarbejde med Sygehushistorisk Selskab fra Holstebro, der med lukningen af Holstebro Regionshospital ikke kunne få nye lokaler til at huse deres museum og magasiner.

Den sygehushistoriske samling har flere styrker. Den er i god stand rent bevaringsmæssigt. Genstandene har været opbevaret godt i forhold til temperatur og klima. Foruden samlingens tilstand er den også historisk relevant. Den er som et koncentreret sammenkog af en sygehushistorisk udvikling gennem 100 år. Især perioden efter 1950 er særligt godt dokumenteret med alskens genstande, der beretter om hele sygehusets funktion. Det gælder alt fra patientpleje, specialiserede afdelingers praksisser, laboratorier og almindelige sygehusfunktioner. Endeligt er vi glade for at kunne udvide vores samlinger på sygehusområdet i større omfang. Holstebrosygehus samling, der på sin vis er sin egen lukkede samling, hvor alt kommer fra det samme sted, er et godt supplement til hvad vi allerede har fra københavnske hospitaler som fx Rigshospitalet og Kommunehospitalet.

I de kommende uger kan man læse mere her på hjemmesiden. Jeg skriver en lille føljeton om projektet, flytteprocessen og flere andre perspektiver på Holstebro Sygehushistoriske Samling. Fortsættelse følger.