Events

Hvad gemmer der sig i dine gener?

Programmet til vores gentest-arrangement er nu på plads og gæsterne er bekræftede. Vi har ændret lidt i beskrivelsen for at understrege, at der bliver tale om en interaktiv oplevelse og ikke bare en forelæsning. Se herunder hvad du kan forvente dig af herligheder: Kom bag scenen til en gentest! Hvordan foregår den? Hvad viser den […]

Programmet til vores gentest-arrangement er nu på plads og gæsterne er bekræftede. Vi har ændret lidt i beskrivelsen for at understrege, at der bliver tale om en interaktiv oplevelse og ikke bare en forelæsning. Se herunder hvad du kan forvente dig af herligheder:

Kom bag scenen til en gentest! Hvordan foregår den? Hvad viser den egentlig? Vind din egen gentest!
Genomforskning er big business! Fra loftet på Medicinsk Museion i Bredgade hænger 650 brugte genships i installationen Genomisk Oplysning. De kommer fra et dansk-kinesisk forskningsprojekt, der undersøger hvilke gener, der er involveret i fedme og diabetes. I dag kan du også selv betale for at få dit genom testet, fortolket og printet ud som et billede på væggen.
Men hvad er det en gentest kan fortælle? Og hvordan laver man den egentlig? Hvilket grej behøver man? Er det svært? Kan man lave den i køkkenet derhjemme?
Kom og find ud af hvordan man oprenser DNA fra blod og spyt, hvordan de genetiske variationer identificeres, og hvordan data fra dine gener både kan ende som forhøjet sygdomsrisiko og indikator for blå øjne og krøllet hår. Rør ved en genchip og mærk varmen fra en PCR-maskine. Bliv klogere på hvad viden om vores gener giver af muligheder og udfordringer!
Du kan også vinde en gentest (værdi ca. 3000 kroner).

Hele beskrivelsen kan ses her og på Facebook-eventen, og der kan købes billetter på Politiken Billet. Hvad kunne du godt tænke dig at vide om dine gener?