Events

Hvad kunne du godt tænke dig at vide om dine gener?

D. 24. maj er der igen aftenskonsultation på Museion og denne gang handler det om gentests. Vi vil føre en lille gruppe mennesker bag scenen til en gentest og kigge på, hvad der rent faktisk sker, når folk frivilligt sender deres DNA verden rundt for at lære mere om deres helbred og fremtid. Vi skal […]

D. 24. maj er der igen aftenskonsultation på Museion og denne gang handler det om gentests. Vi vil føre en lille gruppe mennesker bag scenen til en gentest og kigge på, hvad der rent faktisk sker, når folk frivilligt sender deres DNA verden rundt for at lære mere om deres helbred og fremtid. Vi skal spytte og vi skal ekstrahere. Vi skal amplificere og vi skal genotype. Og så skal vi naturligvis kigge grundigt på, hvad det er for nogle data der kommer ud i enden.
Lige nu er jeg i gang med at indsamle de ting, som skal danne ramme for den interaktive del af eventen. Folk skal selv opleve hvordan det er at få foretaget en gentest. Jeg har fået fat i spytopsamlingsrør og mundskrabere som begge bruges til at opsnappe celler fra slimhinden i munden. Du kan se et par eksempler herunder:
[flickr id=”7152603389″ thumbnail=”small_320″ overlay=”true” size=”large” group=”” align=”center”]
 
[flickr id=”7152604089″ thumbnail=”small_320″ overlay=”true” size=”large” group=”” align=”center”]
Læs mere om arrangementet her og husk at købe billet – der er også mulighed for at vinde en gentest til en værdi af ca. 3000 kroner!
(overskriftsbillede af Gravitywave)