SamlingUdstillinger

Hvad sker der når man sætter strøm til en museumsgenstand? – Del 2

Blandt de mange genstande i udstillingen ”Medicoteknik. Dansk ingeniørkunst og opfindsomhed gennem 40 år” finder man i hjørnet af lokalet et monstrum af en computer. Computeren er en Nicolet Viking 1 fra 1985 og blev produceret af det danske medicofirma Judex i samarbejde med det amerikanske firma Nicolet.  Dette apparat kunne via elektroder måle Elektromyografi (EMG) […]

Viking 1 i udstillingen
Viking 1 i udstillingen

Blandt de mange genstande i udstillingen Medicoteknik. Dansk ingeniørkunst og opfindsomhed gennem 40 år finder man i hjørnet af lokalet et monstrum af en computer.
Computeren er en Nicolet Viking 1 fra 1985 og blev produceret af det danske medicofirma Judex i samarbejde med det amerikanske firma Nicolet.  Dette apparat kunne via elektroder måle Elektromyografi (EMG) – det vil sige den elektriske aktivitet i muskler. Her 24 år efter fungerer den stadig-væk, og benyttes i undervisningen af tandlægestuderende, hvilket er noget af en bedrift sammenlignet med nutidige computeres overlevelsesrate.
Derfor kom lektor ved Odontologisk Institut Carsten Eckhart Thomsen forbi Medicinsk Museion for at vise Nicolet Viking 1’s kunnen frem. Det er der kommet en lille film ud af.
Se Vikingen blive vakt til live her 
[advarsel: En vis portion videnskabelig nørderi kan forekomme]