Uncategorized

Indsættelse af billeder…

Billeder er en smule tricky. Det kræver, at man smider dem op på serveren via ftp og så linker til dem direkte. Hvis jeg for eksempel smider et billede som det nedenfor op, gør jeg først det, at jeg lægger det op på serveren og derefter trykker på [img] under ‘quicktags’ i ‘skriv indlæg’-menuen (den […]

Billeder er en smule tricky. Det kræver, at man smider dem op på serveren via ftp og så linker til dem direkte. Hvis jeg for eksempel smider et billede som det nedenfor op, gør jeg først det, at jeg lægger det op på serveren og derefter trykker på [img] under ‘quicktags’ i ‘skriv indlæg’-menuen (den lange række af kasser, der begynder med [str][em][link]). Herefter dukker en lille boks op, hvor jeg så skriver adressen på billedet.
Og så dukker det op. Vær opmærksom på, at billedet ikke bliver justeret i størrelsen. En anbefaling vil være et billede, som ikke er større end 400 pixels i bredden, ellers kan det ødelægge sidens layout ret effektivt.

Det er en lidt besværlig måde at gøre det på, men det er faktisk den eneste, der virker i denne version af wordpress. Det bliver muligvis anderledes i v1.3., og så skal jeg nok opdatere det til den tid. Adam har login-informationerne til ftp’en. Jeg anbefaler, at man placerer billederne i undermappen ‘images’, muligvis i en mappe med sit navn under den (eks: www.corporeality.net/museion/images/navn/).
Man kan evt. bruge CoreFTP som program, hvis man ikke lige har et FTP-program liggende. Det er gratis og fungerer fint.