Uden emne

Jul på Medicinsk Museion

Juleferien er over de fleste af os, også Medicinsk Museion. Men inden vi nåede dertil, skulle den årlige julefrokost afholdes. Denne traditionelle begivenhed, som de fleste arbejdspladser når at holde i december, afvikles naturligvis med et tilpas indslag af traditioner: pakkeleg, julemandens (aka chefen) tale og den store julequiz. Jeg har det indtryk, at mange arbejdspladser […]

Juleferien er over de fleste af os, også Medicinsk Museion. Men inden vi nåede dertil, skulle den årlige julefrokost afholdes. Denne traditionelle begivenhed, som de fleste arbejdspladser når at holde i december, afvikles naturligvis med et tilpas indslag af traditioner: pakkeleg, julemandens (aka chefen) tale og den store julequiz.
Jeg har det indtryk, at mange arbejdspladser lader deres juletraditioner farve af deres fag. Mange steder bliver der lavet humoristiske taler om året der gik eller revyer om arbejdspladsen – om det er lærerværelser, rådhuse eller nødhjælpsorganisationer er julefrokosten en anledning til at samle op på årets gang med et glimt i øjet.
På Medicinsk Museion holder vi os ikke tilbage. Vores julefrokost er ganske traditionel, men alle indslag har et tvist af medicin og museum. Vi pynter op med microchip-guirlanden og spiller pakkeleg om “Museionrelaterede 10’er gaver” (i år alt fra Gøgeredden på DVD til Treo-tabletter). Og så var der den store julequiz i 5 runder. Her skulle vi bl.a. samle arkivkasser (der findes flere modeller, og især “æblekassen” er en udfordring), gætte genstande kun ved hjælp af følesansen (ætermaske, brystimplantat og Kreidler-motor) og endelig også digte vores helt egen Museion-sang. Sangen kommer her..
Melodi: I en kælder sort som kul
På Museion har vi fest
Øl på glas og flaske
Heldigvis har ingen pest
Servicet kan vi vaske
Hygiejnen er i top!
Skal vi sætte på en kop?
Se, hvor blodet flyder!
Brændejernet syder!
Jeg har fået kolera
det er ikke dejligt
Mine tarme vender sig
Meget ubelejligt.
Der er gang i maven min.
Jeg er blevet et rigtig svin
Jeg går rundt og prutter
Så det aldrig slutter.
Galskab har vi meget af
inden for vor mure
sæt i stolen her din bag
kilowatten truer
Dårekisten lukkes op
Så er publikum i top
her er mange løjer
– også spændetrøjer.
Skal vi trække ud din tand?
Kan du tåle smerte?
ellers får du lattergas
og så ka’ du lær det!
Røntgen kan vi også ta’
fjerne alt dit ubehag.
Kokain og æter,
et gebis vil klæ’ dig.
I et rum med kirurgi
flyder blod og galde
Drenge ser vor litoklast
må i gulvet falde.
Hvis i hovedet du har ondt
er det ikke særlig sundt.
Vi må trepanere,
Eller amputere.
ja, det var nok sjovest, for dem der var med, men vi havde virkelig en hyggelig aften.
Glædelig jul.