Uden emne

Kjoler med krop: Design- og håndværksdag på Medicinsk Museion

På torsdag – d. 5. november 2009 – er det Design- og Håndværksdag. I den anledning viser en gruppe studerende fra Tekstilformidleruddannelsen på Håndarbejdets Fremme en lille udstilling af kjoler, der er syet med inspiration fra forskellige sygdomme. De præsenterer selv udstillingen således: Kroppen under nål og tråd Udstilling Kom og se resultatet af tekstilformidlerstuderendes […]

På torsdag – d. 5. november 2009 – er det Design- og Håndværksdag. I den anledning viser en gruppe studerende fra Tekstilformidleruddannelsen på Håndarbejdets Fremme en lille udstilling af kjoler, der er syet med inspiration fra forskellige sygdomme. De præsenterer selv udstillingen således:

aflang-haandarb

Kroppen under nål og tråd
Udstilling
Kom og se resultatet af tekstilformidlerstuderendes fortolkning af kroppens kultur på Design- og Håndværksdagen.
Vi viser et udsnit af de kjoler de studerende skabte i forbindelse med Kulturnatten 2009.

Siden begyndelsen af august måned har de studerende på 3. semester på tekstilformilderuddannelsen arbejdet intenst med at skabe kostumer, hvor kroppen har været tema. I formgivning og dekoration kommer inspirationen fra det ydre og indre i kroppen. Alt fra celler og nervetråd, hjerte og hjerne, til eksem og blå mærker blev repræsenteret og udtrykt i fantastiske mønstre og dekorationer, sarte materialer og spændende former.
De studerende har alle i forbindelse med opgaven konstrueret og syet korset og kjole. Dekorationen består af både tryk og broderi.
Alle kjolerne kan ses på http://tekstilformidler.ucc.dk/Hvadskerder/kulturnat/

Udstillingen vises i auditoriet, Medicinsk Museion, Bredgade 62, København K, og den er åben mellem kl. 13 og 17.