No subject

Klar til kamp på Museion

Datoen for vores arrangement Jeg kæmper, derfor er jeg nærmer sig. Vi glæder os til at invitere indenfor i auditoriet på Medicinsk Museion til en aften om filosofi, kampsport og livet i kroppen. Du kan bestille billetter og se praktiske detaljer her. Kamp, kamptræning og filosofi Arrangementet er en del af Golden Days festival om […]

Datoen for vores arrangement Jeg kæmper, derfor er jeg nærmer sig. Vi glæder os til at invitere indenfor i auditoriet på Medicinsk Museion til en aften om filosofi, kampsport og livet i kroppen. Du kan bestille billetter og se praktiske detaljer her.
Kamp, kamptræning og filosofi
Arrangementet er en del af Golden Days festival om filosofi. Men vi ville gerne lave et arrangement, der ikke bare handlede om filosofi som noget nogen havde tænkt og skrevet ned i en bog. Filosofi hører nemlig ikke kun til bag et skrivebord eller i en lænestol – det er også noget, der foregår i kroppen og i de ting, vi gør med den. Og også når to atleter træder i ringen og sætter deres mange års træning ind på at besejre hinanden.
Aftenen omdrejningspunkt er sportskampen. Filosoffen Ludvig Wittgenstein sagde at filosofi er en slags gådeløsning, men hvilken gåde ligger der i den fysiske kamp mod en anden trænet modstander? Hvordan løser man den, og hvad siger forsøgene om vores liv mere alment? Med aftenens arrangement vil publikum få en mulighed for et indblik i hvad det er for nogle tanker, idéer, værdier og handlemønstre, der kommer ud af arbejdet med kroppen i og omkring kampen. Vi har fået tre markante kampsportsudøvere og trænere fra Muay Thai og Mixed Martial Arts til at komme og dele deres oplevelser og erfaringer:
Abdul Albarazi
instr-abdulsattar-albarazi
Abdul er cheftræner for Muay Thai i Siam Athlete Nation på Nørrebro. Han har selv en lang karriere som kæmper bag sig, og arbejder nu med nogle af Danmarks største talenter i Muay Thai. Han har stået for træningen af blandt andet flere danske, nordiske og verdensmestre.
 
 
Thomas La Cour
IMG_7068Thomas har en baggrund i MMA, hvor han som aktiv kæmper var 7-0 med flere i USA. Derudover har han været meget aktiv i submission wrestling og BJJ, Han er uddannet kettlebell instruktør, Z-health instruktør, uddannet fysiurgisk massør, og har studeret idræt på Københavns Universitet. Han er i dag træner i Rumble Sports, hvor han arbejder med nogle af Danmarks førende professionelle MMA-kæmpere.
 
 
Rasmus Zøylner
instr-rasmu-zøylner
Rasmus er tidligere topkæmper i Muay Thai, og har blandt andet boet og kæmpet professionelt i Thailand, kampsportens hjemland. Han har også trænet MMA og submission wrestling. Han har en uddannelse som fysioterapeut bag sig, og arbejder i dag som cheftræner for Muay Thai og crossfitinstruktør i Siam Athlete Nation.
 
 
Aftenens forløb
Aftenen er bygget op i tre dele: før kampen, kampen og efter kampen. I hver del får aftenens talere 5-7 minutter til at fortælle om tanker, idéer, oplevelser og erfaringer. Mellem hvert punkt taler vil der være korte oplæg om filosofi, krop og kamp. Talerne vil tage udgangspunkt i deres egne personlige erfaringer og vil også medbringe genstande og billeder til at illustrere dem.
Her er nogle af de spørgsmål, som vil blive berørt i løbet af aftenen:

  • Før kampen – træning og forberedelse

Hvordan er det at arbejde så intenst med sin fysiske formåen over lang tid? Hvordan forholder man sig til sin krop – er den et redskab, en maskine, eller er man tilstede i den? Skal den nedbrydes og overvindes eller skal man arbejde med den/mærke efter (eller begge ting samtidigt)? Hvordan former det ens liv at arbejde så fokuseret med et sæt kropslige egenskaber?

  • Kampen – præstation, succes og nederlag

Hvordan sætter man sig op til at skulle præstere på en så intens måde? Hvordan holder man styr på nerverne, på hovedet, på tankerne og holder fokus? Hvordan er det, at mange måneder og års arbejde sættes på spil i løbet af 5 omgange? Hvordan føles sejren/nederlaget i kroppen? Og hvad sker der i løbet af kampen – hvad tænker/oplever/føler man, hvis noget? Hvordan er det at blive rystet/at ryste modstanderen?

  • Efter kampen – erfaringer og baggage

Hvad tager man med sig ud af ringen, positivt og negativt? På hvilke måder er det med til at forme ens idéer om det gode liv og hvordan man forholder sig til andre mennesker? Hvad savner man allermest og hvad er det fedeste at være sluppet for? Hvad har jeres erfaringer som kæmpere betydet for den måde, i underviser på? Hvordan overfører man erfaringer til næste kamp? Hvad kan man tage med ud af ringen og anvende andre steder i livet?