Uden emne

Kulturnatten 2008

I fredags åbnede Medicinsk Museion igen dørene til åbent hus arrangement i forbindelse med årets Kulturnat. For et museum som vores svarer sådan en aften til næsten to måneders besøgende, så det giver os en god mulighed for rigtig at vise os frem og sprede kendskabet til, hvem vi er, og hvad vi har at […]

I fredags åbnede Medicinsk Museion igen dørene til åbent hus arrangement i forbindelse med årets Kulturnat. For et museum som vores svarer sådan en aften til næsten to måneders besøgende, så det giver os en god mulighed for rigtig at vise os frem og sprede kendskabet til, hvem vi er, og hvad vi har at byde på.
Igen i år havde vi valgt at alliere os med Danmarks Lungeforening, som målte lungefunktion aftenen igennem. I auditoriet kunne man opleve levende musik i form af to forskellige kor Kolorit og Bastionskoret. Lyden var helt fantastisk og det var næsten rørende, at sidde på et så flot arkitektonisk sted, hvor man virkelig mærker historiens vindesus, mens man lyttede til vældig melodisk gammel filmmusik og jazzede latinamerikanske rytmer.
I receptionslokalet var der lavet konservatorværksted. Der var stillet nogle præpareter af deforme børn op. Dette skabte stor interesse, og vores konservatorer var hele aftenen i nærheden for at svare på spørgsmål fra publikum.
En anden publikumsmagnet var vores Morphing software, der står nede i Oldetopiaudstillingen. Her får museumsgæsten mulighed for at se sig selv som gammel. Det affødte mange reaktioner ala: “shit”, “Jeg ligner min mor” og “Nå det var da ikke så slemt”.
I resten af huset stod Museions medarbejdere og fortalte om genstande, husets historie og besvarede spørgsmål til den store guldmedalje.
I år kom der lige akkurat 2001 gæster gennem døren, hvilket er lidt mindre i forhold til de tidligere år. Det gav til gengæld en fantastisk stemning aften igennem, og alt i alt var det en god massepromovering af Medicinsk Museion.
Se også Thomas’ reportage på vores engelske blog.