Uden emne

Kulturnatten på Medicinsk Museion

Fredag d. 14. oktober får den københavnske nat endnu engang rullet et kulturelt tæppe ud over sig, når Kulturnatten finder sted. På Medicinsk Museion holder vi naturligvis åbent, og i år byder programmet på følgende: Forskningsstreger Den nyeste metabolismeforskning udsættes for den hårdeste streg, når forskerne Jens Høiriis Nielsen og Lars Bo Nielsen møder tegner og illustrator […]

Fredag d. 14. oktober får den københavnske nat endnu engang rullet et kulturelt tæppe ud over sig, når Kulturnatten finder sted. På Medicinsk Museion holder vi naturligvis åbent, og i år byder programmet på følgende:
Forskningsstreger
Den nyeste metabolismeforskning udsættes for den hårdeste streg, når forskerne Jens Høiriis Nielsen og Lars Bo Nielsen møder tegner og illustrator Pedro Lopez i Medicinsk Museions auditorium. Det kommer handle om den nyeste forskning i fedme, diabetes og åreforkalkning, når de tre udfører et eksperiment, hvor forskningsformidling møder livetegning.  De går på gulvet kl. 19.00, kl. 20.30 og kl 21.30. Forskningsstreger er arrangeret af Medicinsk Museion i samarbejde med Dansk Tegneserieråd.
Balance og stofskifte
Vær blandt de første til at se vores nye udstilling om to medicinske kropsforståelser. For 200 år siden forstod man kroppen som et balancesystem mellem fire væsker, så blodet flød og galden løb i sundhedens tegn, når lægen ordinerende åreladning og klyster få kurere sygdom. I dag bliver kroppen forstået som et sammenhængende kemisk system, så sygdomme skyldes kemiske reaktioner, der udforskes i laboratoriet og søges kontrolleret med medikamenter. Det er en udstilling til alle, der har en krop, men måske ikke lige har tænkt over, hvor meget lægevidenskaben påvirker vores måde at forstå den på.

Få testet din lungefunktion
Danmarks Lungeforening sætter fokus på en af vor tids største folkesygdomme, lungesygdommen KOL, da mange går rundt med nedsat lungefunktion uden at vide det. Det er gratis at få gennemført testen, og et hold af sygeplejersker og læger står klar til en snak om lungerne og til at rådgive om eventuel videre undersøgelse.
Medicinsk Museion har adressen Bredgade 62  og holder på Kulturnatten åbent fra kl. 18.00 til kl. 24.00. Der er kun adgang for gæster med kulturnatspas.
Der foregår i øvrigt også en masse på resten af Københavns Universitet – se nærmere her.