Museion concept

Lærdom(me) fra Kulturnatten

Kulturnatten mindede mig om en gammel diskussion vi har haft igennem årenes løb — nemmelig, hvorvidt vi skal modernisere eller lade være. Måske er det sådan, at mange af vores besøgende kan lide stedet netop fordi det ikke er 100% tip-top istandsat og professionelt. Dvs. at de vender tilbage kulturnat efter kulturnat fordi huset bærer […]

Kulturnatten mindede mig om en gammel diskussion vi har haft igennem årenes løb — nemmelig, hvorvidt vi skal modernisere eller lade være. Måske er det sådan, at mange af vores besøgende kan lide stedet netop fordi det ikke er 100% tip-top istandsat og professionelt. Dvs. at de vender tilbage kulturnat efter kulturnat fordi huset bærer præg af forfald, spontaneitet og en god portion amatørisme hist og her.
Det kan man jo — hvis det er rigtigt — ærge sig over som gammel professionel perfektionist. Men samtidigt skal man nok ikke glemme, at forfaldet og det dilettantiske har en æstetik — og en attraktionskraft. For nogle uger siden påpegede turistorganisationen Wonderful Copenhagen i Berlingske Tidende at normaliseringen af Christiania vil medføre et tab for turistnæringen i København. Jo mere pænt og tilrettelagt Christiania bliver, jo mere mister Christiania sin autenticitet og tiltrækningskraft. Gælder detsamme Medicinsk Museion?