Living Room

Levende skulpturer

I dag er der kommet nyt liv i The Living Room. Der er tale om tre levende skulpturer af ler, træ og hamp tilsat levende svampe mycelium.

Nyt liv i The Living Room

Kunstværker i kø
Billedet viser dele af tre skulpturer i kø for at komme ind og blive installeret på Medicinsk Museion. Jeg er Visuel formidler på museet og sammen med museets forskere og konservatorer hjælper jeg til, så værkerne kommer godt på plads i udstillingen The Living Room.

Svampe myselium
Skulpturerne er “levende” og består af træ og hamp tilsat levende svampe mycelium. De næste mange måneder vil myceliet vokse og over tid forandre skulpturen – måske myceliet vil vokse sig til svampe på skulpturenes yderside, måske de blot vil forblive en usynlig stabilisator for skulpturens opretholdelse. Vi ved det ikke.

Om The Living Room
The Living Room er Medicinsk Museions eksperimenterende projekt, hvor vi udforsker objekters forskellige livsstadier – fra dvale til accelereret forfald. Hvis du vil høre mere kan du skrive til vores forskere Martin Grünfeld eller Louise Emma Whiteley.

 

Skulpturen samles

På filmen her, kan du se kunstnerne Karen Harsbo og Marlene Bang fra Det kongelige Danske Kunstakademi. De samler skulpturens forskellige dele, så den er klar til at stå og “gro” i The Living Room.

Living Room

Living Room

Levende skulpturer

Digital Materialities 
Skulpturerne er lavet af Karen Harsbo, Oskar Koliander, Maibritt Borgen og Marlene Bang fra Det kongelige Danske Kunstakademi som en del af forskningsprojektet Digital Materialities. Projektet er undersøger digitale teknologiers materielle manifestationer i den verden, vi bebor.

Omvisninger
Du kan kun besøge The Living Room på en omvisning. Husk at kigge under events, for at se hvornår.