Medicin 2.0: Sociale medier i medicinsk forskning og praksis — møde på Panum, mandag 29. oktober, kl. 14-16

Mandag den 29. oktober afholder vi et møde på Panum om sociale medier i medicinsk forskning og praksis. Sociale medier har erobret samfundet. Nu er de på vej ind i medicinsk forskning og praksis. Hvad kan forskere få ud af at bruge sociale medier? Hvordan vil de nye medier forandre medicinsk videnskab og praksis? Mødet indledes […]

Mandag den 29. oktober afholder vi et møde på Panum om sociale medier i medicinsk forskning og praksis.

Sociale medier har erobret samfundet. Nu er de på vej ind i medicinsk forskning og praksis. Hvad kan forskere få ud af at bruge sociale medier? Hvordan vil de nye medier forandre medicinsk videnskab og praksis?
Mødet indledes med ca. halvtimelange oplæg ved to internationale specialister i medicinsk forskningskommunikation, som også er meget aktive brugere af sociale medier:
• Dr. Richard Smith, tidligere chefredaktør for British Medical Journal (BMJ), aktiv fortaler for ”open access publishing” og meget aktiv bruger af sociale medier (www.blogs.bmj.com)
• Læge Bertalan Meskó, grundlægger af www.webicina.com og en af verdens ledende specialister inden for medicin og sociale medier.
Efter de to oplæg inviteres publikum til en diskussion med et panel, der udover talerne også består af danske specialister i medicinsk forskningskommunikation, herunder Nina Bjerglund Andersen.
Dette er en åben event, som afvikles på engelsk. Tilmelding er ikke nødvendig.

Dato: 29. oktober 2012, kl. 14:00 – 16:00
Sted: Haderup-auditoriet, bygning 20, Panum, Nørre Allé 20, København N
Arrangør: Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Section for Science Communication, NNF Center for Basic Metabolic Research i samarbejde med Copenhagen Graduate School of Health and Medical Sciences.
Kontakt: Forskningsassistent Lasse Frank, lasse.frank@sund.ku.dk eller professor Thomas Söderqvist, thss@sund.ku.dk, tlf. 2875 3801
(featured image: credit Technorati.com)