Uden emne

Medicinsk Museion i børnehøjde

 Hver dag i sommerferien på museets åbningsdage er der mulighed for at tage børnene med på Medicinsk Museion og få en børnevenlig omvisning. (Målgruppen er ca. 7-12 år) I dag gik jeg lidt for sjov med på en af disse børneomvisninger for blandt andet at få indblik i, hvordan børnene reagerer på de til tider […]

 Hver dag i sommerferien på museets åbningsdage er der mulighed for at tage børnene med på Medicinsk Museion og få en børnevenlig omvisning. (Målgruppen er ca. 7-12 år) I dag gik jeg lidt for sjov med på en af disse børneomvisninger for blandt andet at få indblik i, hvordan børnene reagerer på de til tider lidt barske sygdomsfortællinger fra gamle dage og deres interesse for de genstande, der har været brugt til behandling af f.eks. psykisk sygdom, tandproblemer og til fødsler mm.  Jeg var også lidt spændt på deres reaktion på de humane præparater, der står fremme i form af hjerter, lunger, dissekerede hoveder, skeletter og kranier mm. men det gik rigtig fint og blev iagttaget med stor interesse suppleret med spørgsmål som ”er hovederne ægte”? Dernæst fulgt af ”ej hvor sejt”!
 Et enkelt ”add” blev dog også udbrudt i forbindelse med at omviser, Lasse Bruun, på museets flotte apotek fortalte om, hvordan man bla. førhen har kunnet købe mos fra et menneskekranium og menneskefedt på apoteket, i troen på at det gav ekstra styrke og kraft..
Det var faktisk kun de to brødre, Gustav og Frederik på henholdsvis 9 år og 13 år, som i dag var repræsentanter for børnepublikummet i børneomvisningen. De var således på museumsudflugt med deres bedsteforældre og syntes begge to, at det havde været sjovt og spændende at være med rundt herinde. Især tandlægerummene fra en tid, hvor bakterierne virkelig fik frit spil og et kranie, hvori, der er boret et hul (trepanering til at normalisere trykket i hjernen), så ud til at give stof til eftertanke.. Også det lille barneskelet med engelsk syge fra udstillingen 6 Ting og Sager vakte stor interesse.
Børneomvisning
 
 
 
 
 
 
 
Frederik og Gustav kigger her på museets model over det Kongelige Frederiks Hospital, hvor kunstindustrimuseet i dag har adresse.
Alt i alt virkede det som om, de havde en fornøjelig tur, så hvis man ikke lige ved, hvad man skal underholde ungerne med under hele den lange sommerferie, kunne en rundvisning herinde (kl.13 på åbningsdage frem til d. 8/8) måske være sagen.. Tak til dem begge fordi jeg måtte bruge billedet af dem.