Uden emne

Medicinsk Museion i teatret: Moliéres Den indbildt syge

Fra i dag af og omkring en måned frem, kan man i forbindelse med forestillingen Den indbildt syge af Moliére, som spiller på Folketeatret, se en række plakater med beskrivelser og billeder af medicinhistoriske genstande her fra Medicinsk Museion. Genstandsplakaterne skal være medvirkende til at give teatergængerne et realistisk (og materialistisk) indblik i sygdomsforståelsen og de medicinske […]

Fra i dag af og omkring en måned frem, kan man i forbindelse med forestillingen Den indbildt syge af Moliére, som spiller på Folketeatret, se en række plakater med beskrivelser og billeder af medicinhistoriske genstande her fra Medicinsk Museion.
Genstandsplakaterne skal være medvirkende til at give teatergængerne et realistisk (og materialistisk) indblik i sygdomsforståelsen og de medicinske metoder på Moliéres tid.
Der vil blandt andet være billeder af en amputationskniv, en årpresse, en beholder til igler og et trepaneret kranium.
Flere af Moliéres stykker handler om læger og medicin, ikke mindst hans sidste værk Den indbildt syge. Moliére, der selv led af tuberkulose, insisterede på selv at spille hoverollen i forestillingen.
Det blev hans ironiske skæbne at bukke under for sin egen meget reelle sygdom, efter et hosteanfald på scenen, i rollen som en hypokonder.