Uden emne

Minijubilæum på Medicinsk Museion – genstand nummer 101 er nu registeret med den mystiske betegnelse IRM.

Ivrige læsere af Museions engelske blog vil måske erindre, at Medicinsk Museion for ganske nyligt kunne begynde at tage de nye reoler i magasinerne i brug – og nu er der taget endnu et skridt i retning af, at skabe overskuelighed i samlingerne. I dag lykkes det nemlig, at registrere genstand nummer 101 med den […]

Ivrige læsere af Museions engelske blog vil måske erindre, at Medicinsk Museion for ganske nyligt kunne begynde at tage de nye reoler i magasinerne i brug – og nu er der taget endnu et skridt i retning af, at skabe overskuelighed i samlingerne. I dag lykkes det nemlig, at registrere genstand nummer 101 med den kryptiske betegnelse IRM.

Med hvad betyder IRM, kunne man måske fristes til at spørge?

Tja, for at være helt ærlig, dækker betegnelsen faktisk over: Ikke Registeret Materiale.  

At registre og kurantere indholdet i Museions magasiner kræver tid og ressourcer så inden en mere dybdegående registrering kan iværksættes, starter vi i det små, med at give genstandene et IRM nummer og placere dem på hylderne i magasinet, så vi kan få et bedre overblik over præcis, hvad der ligger i vores gemmer.

Således fandt bl.a. en digitalt blodtryksmåler, kirurgiske instrumenter  (skalpeller, saks og gazebånd), penisattrapper til brug i undervisningssammenhæng og (som nummer 101) et albumimeter[1] deres nye hjem på hylderne i magasinerne.    

 

Digital blodtryksmåler
Digital blodtryksmåler

 
 
 
Skalpeller, saks og gazebånd
Skalpeller, saks og gazebånd

 

 

Penisatrapper m.m.
Penisatrapper m.m.

Albumimeter
Albumimeter

 

Nu lyder det måske som om, at der langtfra er styr på de genstande Medicinsk Museion opbevarer. Det er heldigvis ikke tilfældet. Langt størstedelen af de genstande Museion igennem tiden har fået doneret og indsamlet er registeret, men der er stadigvæk enkelte der mangler

Det rådes der heldigvis bod på nu.  

 – – –

[1] Albumin er et protein.