Uden emne

“Mit liv med polio”

I fredags var Ion og jeg til reception hos Landsforeningen af Polio-, Trafik- og Ulykkesskadede. Anledningen var præsentationen af en ny bog, “Mit liv med polio”, som foreningen udgiver. Den bygger på en stor samling af livsberetninger, som foreningen over flere omgange har indsamlet blandt polioramte medlemmer. Til at forestå den officielle afsløring af bogen, var foreningens protektor […]

I fredags var Ion og jeg til reception hos Landsforeningen af Polio-, Trafik- og Ulykkesskadede. Anledningen var præsentationen af en ny bog, “Mit liv med polio”, som foreningen udgiver. Den bygger på en stor samling af livsberetninger, som foreningen over flere omgange har indsamlet blandt polioramte medlemmer. Til at forestå den officielle afsløring af bogen, var foreningens protektor H.K.H. Prinsgemalen inviteret, og således også Billedbladet og andre medlemmer af pressen, som det kan ses på billedet her til venstre.
Årsagen til, at repræsentanter fra Medicinsk Museion også var indbudt til arrangementet var, at samlingen af livsberetninger, fremover vil blive opbevaret i et arkiv her på museet. I forvejen har vi en pæn samling af udstyr, der især relaterer sig til den medicinske behandling af sygdommen. Den del af historien bl.a. fortalt på en udstilling i Bella Center for knapt tre år siden. Hvad vi mangler i samlingen, og som kunne være mindst lige så interessant som eksempelvis jernlungen, som af mange forbindes med polioepidemien i 1953, er vidnedsbyrd der fortæller noget om, hvordan det var at være patient. Det medicinske udstyr fortæller om udviklingen af behandlingerne, men det siger ikke meget om, hvordan det fx var at være 5 år og blive fløjet alene til behandling i København. De skriftlige beretninger kan nu bidrage til at tage hul på denne side af historien. Skulle der være polioramte, der har lyst til at bidrage til samlingen med deres livsberetninger, er de mere end velkomne, men mere om det ved en senere lejlighed.