Events

Nærkontakt med en gentest — af den materielle slags

Næste torsdag, den 24. maj, inviterer vi til endnu en aftenkonsultation i Medicinsk Museions arrangementsrække Krop | Medicin | Ting – nærkontakt af den materielle slags … Genomforskning er big business! Men hvad er det en gentest kan fortælle? Og hvordan laver man den egentlig? Hvilket grej behøver man? Er det svært? Kan man lave den […]

Næste torsdag, den 24. maj, inviterer vi til endnu en aftenkonsultation i Medicinsk Museions arrangementsrække Krop | Medicin | Ting – nærkontakt af den materielle slags …
Genomforskning er big business! Men hvad er det en gentest kan fortælle? Og hvordan laver man den egentlig? Hvilket grej behøver man? Er det svært? Kan man lave den i køkkenet derhjemme?
Kom og find ud af hvordan man oprenser DNA fra blod og spyt, hvordan de genetiske variationer identificeres, og hvordan data fra dine gener både kan ende som forhøjet sygdomsrisiko og indikator for blå øjne og krøllet hår. Rør ved en genchip og mærk varmen fra en PCR-maskine. Bliv klogere på hvad viden om vores gener giver af muligheder og udfordringer!
Arrangementet foregår i Bredgade 62, 1260 København K. Dørene åbner kl 19.00, og vi går i gang kl 19.30. Billetter koster 50 kr, og kan købes på PolitikenBillet.
Læs mere her: https://www.museion.ku.dk/da/aktuelt/events/genetisk-krystalkugle/ (på dansk) og her https://www.museion.ku.dk/whats-on/events/a-genetic-crystal-ball-turning-spit-into-data/ (på engelsk)
PS: Du kan for øvrigt også vinde en gentest (værdi ca. 3000 kroner).