Uden emne

Op på væggen

Der er hektisk aktivitet på det lille Museion sådan en almindelig mandag i maj. Foruden opsætningen af Del og hel – udstillingen, som bl.a. Jonas har skrevet om tidligere, er vi også i gang med en at hænge en lille udstilling op i det rum, der går under navnet Receptionslokalet. På næste mandag, d. 25. […]

poster-001poster-002poster-003 Der er hektisk aktivitet på det lille Museion sådan en almindelig mandag i maj. Foruden opsætningen af Del og hel – udstillingen, som bl.a. Jonas har skrevet om tidligere, er vi også i gang med en at hænge en lille udstilling op i det rum, der går under navnet Receptionslokalet.
På næste mandag, d. 25. maj, holder vi åbningsreception på udstillingen, der har fået navnet Blikfang og blærebilleder – forskning i posterformat.
På billederne her kan man se udstillingens bagkvinde Rikke Vindberg og hendes assistent Jeppe Hørning i fuld sving med at montere den bunke videnskabelig posters, der er udstillingens omdrejningspunkt. Forskere overalt i den videnskabelige verden bruger posters til at formidle deres forskningsresultater til fagfæller på de utallige konferencer og seminarer, som er en del af den akademiske verden. Her på Medicinsk Museion interesserer vi os for forskningskommunikation, og for godt et år siden stod Rikke bag et indsamlingsprojekt, der havde til formål at indsamle et udvalg af posters fra sundhedsvidenskabelige forskere. I den anledning interviewede hun forskerne og fik dem bl.a. til at fortælle om, hvilke overvejelser de havde gjort sig om det visuelle aspekt af posterne, når de valgte at fremlægge deres forskningsresultater i denne form. I konkurrence med mange andre forskere, kan en iøjnefaldende poster gøre en forskel, når man skal ud med sine resultater. Nu hænger vi posterne op på museumsvæggen og kigger nærmere på, hvad der bliver gjort for at fange opmærksomheden.