Uden emne

Reception på Panum

Indlæg skrevet af Camilla Undén (Tak til Jonas for lån af privat blog) Det er nu blevet tid til at debutere som blogger på “Museionblog”, og i den anledning har Jonas været så venlig at stille sin blog til rådighed, mens jeg venter på at blive oprettet.. Jeg vil begynde med en lille beskrivelse af […]

Indlæg skrevet af Camilla Undén (Tak til Jonas for lån af privat blog)
Det er nu blevet tid til at debutere som blogger på “Museionblog”, og i den anledning har Jonas været så venlig at stille sin blog til rådighed, mens jeg venter på at blive oprettet..
Jeg vil begynde med en lille beskrivelse af ugens begivenhed på Panum, hvor vi endnu engang kunne præsentere en udstilling. Da jeg selv tog del i opsætningen af udstillingen, vil jeg lige indskyde, at det var en meget lærerig og sjov proces og ikke mindst en øjenåbner m.h.t. hvor mange detaljer, der skal være på plads, inden man kan erklære sig for Helt færdig!!
Derudover var det en stor fornøjelse at arbejde sammen med to erfarne mænd indenfor udstillingsverdenen, nemlig Jonas Paludan og arkitekt Mikael Thorsted.
Mandag d. 8 februar 2010 oprandt dagen endelig for afsløringen af vores flotte og alsidige udstilling ”Healthy Aging: a life span approach” på Panum. Det er på alle måder en unik udstilling, der på et forholdsvist lille areal formår at kombinere videnskab med legende kunst og kulturhistorie.
Med andre ord er der lidt for enhver smag og det gennemgående publikum i Vandrehallen på Panum kan frit vælge til og fra, hvad de vil kigge på eller måske nærlæse, afhængig af tid og humørluner …
Dagen var kulminationen på længere tids forberedelser: Ikke kun hvad angår den rette montering af collagerne på plader og frembringelse af en bæredygtig tråd (!!) til at holde Liv Carlé Mortensens sjove collager, med de skønne modeller på 100 år og deres livshistorier, svævende i glasmontre – Men også udarbejdelsen af plancherne med de mere videnskabelige facts om aldersprocesser. Og ikke at forglemme det grundige arbejde med at finde de rette ”hjælpeaggregater”, henhørende til den ældre, gangbesværede og dårligt seende/ hørende del af befolkningen, frem fra museets store samlinger.
Udstillingens udvalg af stokke, briller og høreapparater afspejler således på smuk og overskuelig vis, de skiftende tider og modetendenser inden for denne genre af hjælpemidler gennem de sidste par århundreder!
Og her må der siges at være sket en meget drastisk udvikling med designet (!!)
Jeg vil dog nøjes med at fremhæve et enkelt af de brilleeksemplarer, der fremvises, fra en svunden tid, som kun kan sidde fast såfremt brillebæreren også bærer paryk…! Altså ikke just en brille man lige falder over i Synoptik i dag.
Nedenstående billeder er taget på åbningsdagen, og jeg beklager kvaliteten sine steder, da jeg dels stod lidt dårligt for begivenhederne i auditoriet og ikke var helt bekendt med kameraets indstillinger og finesser…
 

 Der var stilhed før storm i Panums Vandrehal i timerne op til det afskærmende papir nænsomt blev flået af. Flere forbipasserende kunne mærke, at der var optræk til noget stort og spurgte nysgerrigt til ”hemmeligheden” bag papirfacaden..
 
 
 
 

 Her får Jonas nøje instrukser fra arkitekten på projektet, Mikael Thorsted, om at sætte det helt rigtige spotlight på glaspladen inden det hele bryder løs..
 
 
 
 
 
 
 
 
 Thomas Söderqvist holder tale for den store forsamling som optakt til åbningsreceptionen…
 
 
 
 
Og sidst men ikke mindst underholder det velsyngende universitetskor bl.a. med et lille potpourri over skæmte-viser, hvorfor ”Hønsefødder og gulerødder” har rumsteret i hjernen lige siden..
 
 
 
 
 
 

 
 Der trakteres med skønne kransekager, lakseroulader og champagne ved receptionen
 
 
 
 

 Og konservator Ion Meyer vogter ved én af de to genstandsmontre som er smukt placeret i midten af rummet…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alt i mens Thomas Söderqvist gestikulerende fortæller historien bag værkerne.

 
 Her ses arkitekten og grafikeren bag udstillingen: Mikael Thorsted og Lars Møller Nielsen sammen med Carten Holt (vores administrator)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jonas Paludan filosoferer over dette og hint …og ser ud til at slappe af ovenpå ugens anstrengelser med at gøre klar…
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 Der var et stort fremmøde. Stemningen var god og folk virkede glade og tog for sig af retterne, mens de så ud til at nyde udstillingsresultatet.