Udstillinger

Rejer i gelé

I forbindelse med den kommende udtilling “Fedme – hvad er problemet?” har jeg her i juli været ude og indsamle slankebøger til museet. I blandt de mange opskrifter i bøgerne er der selvfølgelig en lang række kulinariske perler. Helt eksklusivt vil jeg hermed give bloggens læsere mulighed for at afprøve opskriften “Rejer i gelé” fra […]

I forbindelse med den kommende udtilling “Fedme – hvad er problemet?” har jeg her i juli været ude og indsamle slankebøger til museet. I blandt de mange opskrifter i bøgerne er der selvfølgelig en lang række kulinariske perler.
Helt eksklusivt vil jeg hermed give bloggens læsere mulighed for at afprøve opskriften “Rejer i gelé” fra MENU Internationalt Madleksikon om Slankeretter (Lademann, 1976) derhjemme. Den egner sig eftersigende “ypperligt som slankekost”. Vi hører gerne fra dig, hvis du har afprøvet opskriften, eller hvis du skulle have et par udtjente slankebøger derhjemme, som du har lyst til at donere til museet. Bon appetit!
[flickr id=”7649888848″ thumbnail=”small_320″ overlay=”true” size=”large” group=”” align=”center”]
Rejer i gelé
Personer: 4
Forarbejde: 20 minutter (uden optøningstid)
Tilberedelsestid: 45 minutter
Energi pro pers.: 650 kJ (155 kcal)
 
Ingredienser:
4 æg
8 blade husblas
4 ½ dl. hønsebouillon
Salt
Peber
1 glas hvidvin
1 spsk. estragoneddike
200 g rejer (frosne)
60 g champignon (fra dåse)
Desuden:
4 tomater
½ bundt persille
 
Tilberedning:
Lad rejerne tø langsomt op. Kog æggene i 10 minutter, pil dem og skær dem i ret tykke skiver på tværs – når de har kølet lidt af. Bring hønsebouillonen i kog og smag den kraftigt til med salt, peber, hvidvin og estragoneddike. Opløs den udblødte, opvredne husblas i bouillonen. Portionsskåle eller en rand skylles i koldt vand. Lidt bouillon hældes i bunden og formen stilles i en bradepande med knust is. Hæld væden fra rejer og champignon. Skær svampene i skiver. Når geléen i formene er stivnet, lægger man en stor skive æg i bunden og udenom et pænt mønster af rejer og champignon. Hæld derefter lidt mere bouillon ved, men ikke så meget, at fyldet svømmer. Stil atter formene i bradepanden med is, og når geléen atter er stivnet, lægger man et nyt lag fyld. Fortsæt på denne måde indtil formene er fyldt. Hvis bouillonen skulle blive for stiv, kan man forsigtigt varme den lidt op. Når geléen er helt stiv, og den skal serveres, dyppes formene hurtigt i kogende vand og kanten løsnes med en skarp kniv. Vendes på en glasasiet og pyntes med tomater og persille.