Uden emne

Sankt Sebastians fald..

Vi mødte på arbejde til noget af en ulykke sidste onsdag. Vores helt uerstattelige træfigur af pesthelgenen Sankt Sebastian havde fået et vindue i hovedet og var blevet væltet ned fra sin plads i trappeopgangens vinduesniche med store skader til følge. Sådan en begivenhed trækker næsten tårer i en museumsansats øjne. For genstanden er unik, og den er jo netop havnet på […]

skt-sebastians-fald-003Vi mødte på arbejde til noget af en ulykke sidste onsdag. Vores helt uerstattelige træfigur af pesthelgenen Sankt Sebastian havde fået et vindue i hovedet og var blevet væltet ned fra sin plads i trappeopgangens vinduesniche med store skader til følge.
Sådan en begivenhed trækker næsten tårer i en museumsansats øjne. For genstanden er unik, og den er jo netop havnet på et museum, fordi der skal passes godt på den. Men nu var ulykken sket, og herfra drejede det sig om, at vi fik minimeret skades omfang.  Derfor blev trappen afspærret med tape, nærmest som var det et gerningssted, og vores konservator Ion gik i gang med at få overblik over skadens omfang.
skt-sebastians-fald-006
skt-sebastians-fald-005
 
Skaderne er desværre ganske omfattende. Sankt Sebastian har fået amputeret sin arm, han har tabt flere fingre og en del af de pile, der i pagt med historien om ham stikker ud fra hans krop, er også brækket af.  En så gammel malet træfigur er i sagens natur en anelse krakkeleret og malingstumper var drysset ud over hele reposen. pa-vc3a6rkstedet-003I timerne efter ulykken lå Ion derfor på knæ og samlede sirligt stumperne op. Når den forestående restareringsproces går i gang vil de små flager kunne sætte på igen, selvom der venter noget af et puslespil for konservatoren. pa-vc3a6rkstedet-004
Nu ligger Sankt Sebastian på værkstedsbordet og venter på bedre tider. pa-vc3a6rkstedet-0071Forhåbentlig kan vi snart få ham sat sammen igen, så han kan komme tilbage i udstillingen og minde 0m sin lidelseshistorie som helgen for de syge.