Uden emne

Udstilling med hud, fjer og kongerøgelse

I fredags d. 12. marts blev vores lille særudstilling med genstande, der i denne måned er portrætteret i Ud & Se endelig færdig. Sammenlignet med de seneste udstillinger her i huset, er det en ganske lille produktion, men resultatet er vi ganske godt tilfredse med. Vi har nemlig grebet en meget oplagt mulighed for at få […]

titell-til-blogI fredags d. 12. marts blev vores lille særudstilling med genstande, der i denne måned er portrætteret i Ud & Se endelig færdig. Sammenlignet med de seneste udstillinger her i huset, er det en ganske lille produktion, men resultatet er vi ganske godt tilfredse med. Vi har nemlig grebet en meget oplagt mulighed for at få lov at udstille seks enestående ting og sager, som normalt ikke er tilgængelige for offentligheden.

færdig og åbning 010lille
Medicinsk Museions Ion Meyer viser institutleder Mette Madsen, Institut for Folkesundsvidenskab, skelettet fra et barn, der led med engelsk syge.

 
Journalisten Annette K. Nielsen har valgt de 6 genstande efter en omfattende rundtur i museets magasiner. Der er ikke umiddelbart nogen sammenhæng mellem de enkelte genstande, og på den måde fremstår udstillingen som fragmenter fra vores store samling. Hver genstand repræsenterer gode historier, som bliver fortalt i bladet, men i udstillingen har vi valgt at nedtone fortællingerne omkring hver genstand og kun komme med enkelte uddybende oplysninger. Der kunne sagtens siges meget mere om de seks genstande, men vi ville ikke ikke drukne dem i tekst. Til gengæld vil vi i de kommende måneder skrive om genstandene her på museionblog.dk. (Nanna har allerede skrevet om konserveringarbejdet, der er gået forud her)
De seks ting og sager, som hermed er hentet frem fra magasinerne er: En række anatomiske præparater: en lungeafstøbning, et skelet fra et barn med rachitis (også kaldet engelsk syge), en tatovering og en øreknogle. Desuden viser vi Knud Sands hønsefugle, der ikke umiddelbart er, hvad de giver sig ud for at være.  Og endelig er Kejserinde Dagmars rejseapotek udstillet for første gang.
Udstillingen “6 ting og sager” er stillet op i museets receptionslokale, og der er adgang for besøgende i museets almindelige åbningstid.