Uden emne

Uintelligent design – Nyt temahæfte fra Naturhistorisk Museum

I striden mellem tilhængere af evolutionsteorien og tilhængere af teorien om intelligent design, ved jeg godt hvor jeg står. Selvom jeg hverken er biolog eller teolog har jeg nu altid sat mine penge på førstnævnte teori. Der er noget i den grad dragende over empiriske iagttagelser der til en hver tid, vinder over mere eller […]

Uintelligent design - Nyt temahæfte fra NaturMedicinsk Museum i Århus
Uintelligent design - Nyt temahæfte fra Naturhistorisk Museum i Århus

I striden mellem tilhængere af evolutionsteorien og tilhængere af teorien om intelligent design, ved jeg godt hvor jeg står. Selvom jeg hverken er biolog eller teolog har jeg nu altid sat mine penge på førstnævnte teori. Der er noget i den grad dragende over empiriske iagttagelser der til en hver tid, vinder over mere eller mindre fantastiske tolkninger, af en bog der er ca. 2000 år gammel. Selvom en stor del af vores moralske kodeks uden tvivl er påvirket af religiøse retninger (kristendom, islam, buddhisme, you name it – alt afhængig af tid og sted) finder jeg det overvejende sandsynligt, at det er der indflydelsen stopper. Vi finder næppe svaret på livets gåde i bibelen.
Det er ikke et synspunkt jeg står helt alene med. Således har Naturhistorisk Museum i Århus netop udgivet en ny udgave af tidsskriftet Natur og Museum, der denne gang har titlen Uintelligent design. Læs mere her.  Her er et lille citat fra museets omtale af bogen:
Tilhængere af intelligent design-idéen forkaster evolutionsteorien og hævder, at alt levende er skabt af en intelligent designer. Der er bare intet, som tyder på, at det forholder sig sådan. Godt nok er naturen vidunderlig og overraskende, men den er fuld af fejl, mangler og decideret livsfarlige løsninger på ganske simple problemer. Dette hæfte indledes med at give mennesket et “service-eftersyn”. Derved afsløres en hel del uhensigtsmæssige bygningstræk, som – hvis de havde været designet – måtte tilskrives en absolut uintelligent designer.
Det er et temahæfte jeg glæder mig til at læse.