Verden er i dig, Medicinsk Museion

Verden er i dig

Samtaler om forbundne kroppe

Hvilke spørgsmål bliver hvirvlet op om samfundets indretning, behandlingsmetoder og dagligt liv, hvis vi forstår vores krop som gennemløbet af og forbundet med sin omverden?

Vores forsknings- og formidlingsprojekt Verden er i dig (Læs mere om projektet via linket) begynder så at tage form, og vi gearer op til den store udstilling på Charlottenborg næste år med en række aktiviteter. I løbet af fire søndage i november dykker Museion ned i de fire temaer og forskningsområder, som projektet er bygget op om – for at undersøge de spørgsmål, de rejser om menneskets forbundethed til vores omgivelser og til hinanden.

En række samtaler mellem forskere og kuratorer om: Mikrober(mikrobiomforskning), Tid(kronobiologi), Rum(astrobiologi) og Slægter(epigenetik). Forskningsområder der alle peger retning af en menneskekrop som er mere porøs og bundet til omverden end man tidligere videnskabeligt har anerkendt. På godt og ondt. 

Eventserien fokuserer ikke på hvad vi gør ved verden men derimod hvad verden gør ved os.

I samtale vil en forsker og en kurator vende blikke indad og afsøge hvordan verden bogstaveligt sætter sit aftryk i vores krop. Forskerne fortæller om deres arbejde med de store spørgsmål, som forskningen rejser, og kuratorerne breder forskningen ud historisk og kulturelt. 

Samtalerne tager udgangspunkt i den nyeste forskning, men ligesom projektet i sin helhed er deres formål at undersøge spørgsmål snarere end svar. Kom med til en åben diskussion om de mange strenge der forbinder os til vores fortid, sundhed og planeten vi bebor.

På grund af Corona-restriktioner kan vi ikke have så mange tilskuere som vi normalt har plads til i det gamle auditorium på Museion.

8.11 VERDEN ER I DIG – DU ER HELE VERDEN

15.11 VERDEN ER I DIG – AT FORLADE VERDEN

22.11 VERDEN ER I DIG – TIDEN I KROPPEN

29.11 VERDEN ER I DIG – ARVEN FRA MILJØET