VERDEN ER I DIG

30. september 2021 – 16. januar 2022

Gennem videnskab, kunst og historie undersøger udstillingen, hvordan vores kroppe er forbundet med verden i og omkring os.

Verden er i dig Photo by David Stjernholm

Om udstillingen

Vi lever i den antropocæne tidsalder – menneskets tidsalder – og vi bliver hele tiden klogere på, hvordan vi på godt og ondt påvirker og forandrer verden omkring os. Men de færreste tænker over, at verden også påvirker menneskekroppen tilbage. At vores omverden er med til at forme vores kroppe og daglige eksistens.

Vores celler registrerer skiftet fra dag til nat, skabt af planetens bevægelse. Ting vi rører ved påvirker trillioner af mikrober, der bor i og på os, og som bestemmer, hvordan vi har det. Generationerne, der kom før os, har efterladt sig spor i vores DNA. Vi eksisterer på godt og ondt i netværk af forbindelser, der strækker sig fra det mikroskopiske til det planetariske.

Verden er i dig tager afsæt i ny biomedicinsk forskning, der arbejder på at forstå vores kroppe, vores sundhed og vores verden. Men samtalerne om forskningens indsigter kan ikke fastholdes i adskilte discipliner. De flyder over i kunst, historie, kultur, filosofi, politik og mere. Tilsammen åbner de for nye forståelser af vores kroppes forbundethed med verden.

Udstillingen rummer en blanding af kunstværker – fra malerier til videoinstallationer, genstande fra Medicinsk Museions samlinger og videnskabelige og historiske objekter. Alle genstande fortæller om vores forbundne kroppe, og udstillingen bevæger sig gennem fire temaer – Tid, RumMikrober og Generationer.

Læs mere

Udstillingsfilm

Deltagende kunstnere

Mediated Matter Group/Neri Oxman, Ralo Mayer, Katie Paterson, Bradley Pitts, Lucy McRae, Kathy High, Jiwon Woo, Sonja Bäumel, Baum & Leahy, Guston Sondin-Kung, Marcus Coates, Susan Morris, Till Rabus, Heath Bunting, Isabella Martin, Maya Sialuk Jacobsen, Kaitlynn Redell, Mary Maggic, Pinar Yoldas, Mogens Jacobsen, Anna Dumitriu, Andrew Carnie, Jenna Sutela, Luke Jerram, Revital Cohen & Tuur Van Balen, Sofie Louise Dam, Tine Friis & Eduardo Abrantes.

Bag udstillingen

Verden er i dig er kurateret af Medicinsk Museion (en del af Institut for Folkesundhedsvidenskab og Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research – CBMR) på Københavns Universitet. Udstillingen er produceret i samarbejde med Kunsthal Charlottenborg.

Udstillingen er blevet til takket være støtte fra: Novo Nordisk Fondens tematiske program i uddannelse og formidling, Velux Fonden, Bikubenfonden, Beckett Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Direktør Espen og Hustru Tanja Neergaard Dinesens Fond. Kunsthal Charlottenborgs udstillingsprogram er støttet af Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond og Statens Kunstfond.

Kurateret af Adam Bencard, Jacob Lillemose, Kristin Stirling og Malthe Kouassi Bjerregaard.

Kontakt

Pressekoordinator: Julie Wouwenaar Tovgaard, julie.tovgaard@sund.ku.dk, 51895258
Kurator, Adam Bencard, adam@sund.ku.dk, 35320875
Kurator, Jacob Lillemose, jali@sund.ku.dk, 35336836

Pressematerialer