VERDEN ER I DIG

Velkommen til Verden er i dig – et formidlingsprojekt kurateret af Medicinsk Museion. Projektet indeholder en lang række aktiviteter, og har en stor udstilling på Kunsthal Charlottenborg som sit omdrejningspunkt (29. september-16. januar).

 

Verden er i dig udforsker hvordan verden omkring os påvirker vores kroppe; hvordan kroppen er dannet af de store, i sidste ende planetariske, systemer, der væver sig ind i og igennem den. Denne tanke – at kroppen og verden er forbundet – har ny signifikans her i begyndelsen af det 21. århundrede. Vi ser og oplever i stigende grad, hvordan vi ændrer planeten, og der er en voksende forståelse af, hvordan det påvirker os tilbage igen. Vi er forbundet både ’nedad’ til den mikroskopiske verden af bakterier, virusser, svampe og andre mikroorganismer, der lever i os og omkring os, og ’opad’ til de planetariske systemer, der udgør rammerne for vores arts eksistens og vores daglige liv.

Projektet bygger på et samarbejde mellem Medicinsk Museion, Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research (CBMR), begge Københavns Universitet, og Kunsthal Charlottenborg.

”Verden er i dig er støttet af en bevilling fra Novo Nordisk Fondens tematiske program for nytænkende kommunikation og debat om naturvidenskab og teknologi.

BLOG

Samtaler om forbundne kroppe

Samtaler om forbundne kroppe

Hvilke spørgsmål bliver hvirvlet op om samfundets indretning, behandlingsmetoder og dagligt liv, hvis vi forstår vores krop som gennemløbet af og forbundet med sin omverden? Vores forsknings- og formidlingsprojekt Verden er i dig (Læs mere om projektet via linket)...

Verden er i dig.

Verden er i dig.

Udstillings- og formidlingsprojektet “Mikrokosmos/makrokosmos” får ny titel. Udstillingstitler er en genre, der optager os museumsarbejdere ret meget. Siden vi fik den gode nyhed om bevillingen til projektet fra Novo Nordisk Fonden har vi arbejdet videre...

Logo CBMR og Charlottenborg Kunsthal

Adresse

Bredgade 62, 1260 København K

Postadresse:
Fredericiagade 18, 1310 København K
Telefon: 35 32 38 00 (man-fre kl. 10-14)

E-mail: museion@sund.ku.dk

Åbningstider

Tirsdag - fredag kl. 10  16
Weekender: 12 – 16
Mandag lukket
Klik her for mere info om åbningstider og priser

Følg os

Nyhedsbrev