Events

Vi har brug for dig (og dine bakterier!)

Vi leder efter studerende, der vil være med til et unikt kunst-videnskab performance-eksperiment d. 28. maj og en forberedende workshop d.20. maj. Ny forskning har vist, at der i voksne mennesker er ti gange så mange celler fra mikroorganismer som bakterier som der er fra vores egne celler. Vi er befolket af bakterier, som påvirker […]

Vi leder efter studerende, der vil være med til et unikt kunst-videnskab performance-eksperiment d. 28. maj og en forberedende workshop d.20. maj.

Ny forskning har vist, at der i voksne mennesker er ti gange så mange celler fra mikroorganismer som bakterier som der er fra vores egne celler. Vi er befolket af bakterier, som påvirker vores krops processer på mange niveauer – der bliver forsket i deres rolle i alt fra allergi, overvægt og autoimmune sygdomme, til depression, autisme og stress.
Onsdag d. 28. maj kommer den canadiske kunstner og bakterieforsker Professor François-Joseph Lapointe til KUs Panum-bygningen for at opføre performancestykket ’1000 håndtryk’. Han vil gå rundt og trykke hænder med de folk han møder på gangen, til forelæsninger, i kantinen over frokost, i laboratorier, og på den måde gradvist ændre den usynlige bakteriekoloni på hans håndflade. Prøverne vil efterfølgende blive analyseret og visualiseret, og brugt til endnu en opførsel af performancestykket på Kulturnatten 2014 på Medicinsk Museion. Billederne viser hvordan vi bogstaveligt talt forandrer hinanden gennem vores kontakt. Læs mere her.
Vi har brug for en lille gruppe frivillige, der vil være med til opførslen. I skal gå rundt på Panum sammen med Lapointe, tage prøver fra hans hænder, og snakke med folk om stykket. Det betyder ikke så meget, om du har en videnskabelig eller en kunstnerisk baggrund, men du skal kunne deltage i en forberede workshop med Francois-Joseph Lapointe d. 20. maj, kl. 13-17, og i så i selve opførslen d. 28. maj fra 9-15, eller om muligt bare en halv dag.
Du får:

  • Muligheden for at være med i et unikt eksperiment i krydsfeltet mellem kunst og videnskab
  • Eventerfaring til dit CV
  • Indsigt i ny, spændende (og lidt foruroligende) videnskab
  • Chancen for at spændende mennesker indenfor både kunst og videnskab
  • Vi sørger for frokost, kage og kaffe til dig og dine mikrober

Du kan læse mere om performancestykket og Francois-Joseph Lapointes samarbejde med Medicinsk Museion her.

Er det noget for dig – eller vil du vide mere – så skriv en mail til Louise Whiteley (lowh@sund.ku.dk). Først til mølle!