Udstillinger

Video: Human Silver Halo

I et rum med hvide vægge og trægulve plettet af sol hænger den dansk-britiske kunstner Andrea Jespersens værker og spejler museets inderside. Inspireret af det gamle anatomiske teater, samt forskellige genstande fra samlingerne, har kunstneren skabt en række fotografier, tegninger og skulpturer, der lige nu kan ses på Medicinsk Museion. I videoen til højre kan […]

I et rum med hvide vægge og trægulve plettet af sol hænger den dansk-britiske kunstner Andrea Jespersens værker og spejler museets inderside. Inspireret af det gamle anatomiske teater, samt forskellige genstande fra samlingerne, har kunstneren skabt en række fotografier, tegninger og skulpturer, der lige nu kan ses på Medicinsk Museion.

I videoen til højre kan du få et indtryk af udstillingen: De grå toner i de analoge fotografier brydes af og til af sarte røde streger, men ellers er stemningen i rummet yndefuld og afdæmpet som den lydløse harpe i Jespersens videoværk.
Andrea Jespersen forklarer at sølv, som er en vigtig komponent i fremkaldelsen af sort-hvid fotografier, også har spillet en vigtig rolle i lægevidenskaben siden Hippokrates. Det siges at sølv har helbredende egenskaber, og på grund af denne forbindelse har hun valgt fotografiet som sit primære medie i denne udstilling.