Uden emne

VRROOOM

At besøge et kulturhistorisk museum er, generelt set, en meget rolig oplevelse. Man betragter de livløse genstande i montrerne, mens de øvrige besøgende fører lavmælte samtaler eller bladrer i udstillingskataloget. ”VROOOM” Her gælder den samme regel som i den lokale svømmehal. Der må ikke løbes! I svømmehallen er det den personlige sikkerhed der er i […]

At besøge et kulturhistorisk museum er, generelt set, en meget rolig oplevelse. Man betragter de livløse genstande i montrerne, mens de øvrige besøgende fører lavmælte samtaler eller bladrer i udstillingskataloget.

”VROOOM”

Her gælder den samme regel som i den lokale svømmehal. Der må ikke løbes! I svømmehallen er det den personlige sikkerhed der er i højsædet, det gælder selvfølgelig også på det kulturhistoriske museum, men her er der også hensynet til udstillingsgenstandene at tage. På grund af de, ofte unikke, genstande er en hvis selvkontrol nødvendig. Hvis først Ming vasen ryger på gulvet har vi mistet end del af vores kulturelle arv.

”VRROOOM”

Kontrol er med andre ord en nødvendig del af den kulturhistoriske udstilling. Uden en hvis grad af kontrol, kan det simpelthen ikke lade sig gøre at udstille kostelige og sjældne genstande. Det er et grundpræmis, vi nærmest aldrig sætter spørgsmål ved (Kvindemuseet i Århus gør det – og de gør det godt!)

”VRROOOM”

Ro, stilhed og koncentration er det, man ofte forbinder med museer, men måske har Medicinsk Museions gode nabo, Kunstindustrimuseet, valgt at lave om på det. Som det hedder på museets hjemmeside: ”Fra sidst i november brøler Kunstindustrimuseets sale af maskinæstetik.”

Det glæder jeg mig til at opleve. Motorcykler forbindes ofte med rebelske unge og modstand mod autoriteter og kontrol. Hvem ved? Jeg tror, der venter en helt særlig oplevelse på Kunstindustrimuseet – og jeg skal nok vende tilbage med en anmeldelse.

”VRROOOM”

Tænk at bruge et lydord som titel på en udstilling. Fantastisk!

P.S. Vi har ingen Ming vaser på Museion – men besøg os endelig alligevel.