Død og diagnose – en dødsyg podcast

Tuberkulose, pest og kopper – epidemier har hærget siden civilisationens begyndelse. Så meget, at de har formet vores kultur og vores samfund – de er en vigtig brik af vores fælles historie.

Podcast-serien ’Død og Diagnose’ sætter fokus på danskernes overlevelsesstrategier i kampen mod de livstruende epidemier. For svære sygdomme giver fremdrift i behandlingerne, og lægevidenskaben bygger netop på den modstandskamp, mennesket gennem historien har ført mod bakterier og vira.

Fra 1347 og ind i fremtiden
’Død og Diagnose’ starter med pesten i 1347 og slutter 10 afsnit senere et stykke ind i fremtiden.  Hør om alt fra vandrende køer som behandling mod kopper, røg i skridtet mod kolera og spadsereture ved vandet mod tuberkulose. Men også om effektive karantæner, virksomme vacciner og livreddende kirurgi. Det er historier med både gru og håb, med ufattelige dødstal og store videnskabelige og samfundsmæssige fremskridt. Og også en undersøgelse af det paradoks, at den succesrige kamp mod sygdommene ind i mellem har ført – og stadigvæk fører – til nye livstruende epidemier.

Forestillinger om krop, sundhed og sygdom
Podcasten henvender sig til alle der gerne vil vide mere om behandlinger og sygdom i historisk perspektiv – og hvordan den historie har været med til at danne de forestillinger om krop, sundhed og sygdom, som vi bærer rundt på i dag.

Find podcasten ‘Død og diagnose’, hvor du hører dine podcast eller lyt til episoderne her på siden.
Der kommer et nyt afsnit hver 14. dag.

Død og Diagnose er tilrettelagt og produceret af Mikkel Andreas Beck og David Pepe Birch i samarbejde med Medicinsk Museion og Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research og støttet af Lundbeckfonden.