Aftenkonsultation: Mental styrketræning

27. august, 2024 - 27. august, 2024

Denne Aftenkonsultation handler om mental styrketræning, om sportspsykologi og om, hvordan vejrtrækning kan bruges som aktiv medspiller til at nå næste niveau.

Køb billet
Aftenkonsultation: Mental styrketræning – om krop og sind, sportspsykologi og åndedræt

Højere, hurtigere, stærkere. Kroppen presses, forventningerne stiger – både egne og omverdenens. Du er en del af sportseliten. Det er nu du skal præstere. Du må ikke fejle. Alle øjne er rettet mod dig. Træk vejret dybt. Hvordan klarer du presset?

Denne Aftenkonsultation handler om mental styrketræning, om sportspsykologi og om, hvordan vejrtrækning kan bruges som aktiv medspiller til at nå næste niveau. Hvilken rolle spiller en sportspsykolog for idrætsudøveren? Er der tips, vi andre kan bruge, når vi står over for udfordringer i hverdagslivet eller gerne vil øge vores sportslige præstationsniveau? Kan vi blive stærkere fysisk og mentalt ved at trække vejret bevidst og udnytte åndedrættets potentiale?

Sportspsykologens værktøjskasse
Sportsudøvere presser kroppen til det yderste. Der er fokus på muskelopbygning, mobilitet, udstræk, ernæring, restitution, kropsbehandlinger. Og så er der den mentale styrketræning. Den psykiske robusthed, omstillingsparathed, forventningsafstemning, arbejdet med dig selv. Sportspsykologer er blevet en ligeså fast del af teamet, som fysioterapeuter og trænere. Troels Thorsteinsson er PhD i Idræts- og Sundhedspsykologi, cand.scient. i Idrætsvidenskab & Psykologi, med speciale i sportspsykologi og talentudvikling, fra Københavns Universitet. Han arbejder med sportsfolk på eliteplan på tværs af discipliner og er FC Nordsjællands faste mentaltræner. Troels Thorsteinsson vil fortælle om sportspsykologens rolle, og hvordan den mentale styrketræning er med til at få sportsudøvere til tops.

Træk vejret bevidst
Hver dag trækker vi vejret ind og ånder ud ca. 20.000 gange. Åndedrættet holder os i live, sender ilt ud i kroppens celler, udvider vores lunger. Men ligeså fysisk åndedrættet er, ligeså stor betydning har det for vores mentale tilstand. At arbejde målrettet med åndedræt kan både øge fysiske og mentale præstationer. Det kan bruges aktivt af alle mennesker, til at reducere stress, højne velvære og sundhed samt hjælpe med rehabilitering efter sygdom, ulykker eller udmattelse. Stig Åvall Severinsen er cand.scient i biologi og Ph.D. i medicin, fridykker med fire verdensmesterskaber og flere Guinness verdensrekorder. Og så er han åndedrætscoach og grundlægger af Breathology. Han vil fortælle om sit arbejde med åndedrættet som forbindelsen mellem krop og sind og som metode til at nå nye mål.

Foredragsholdere:
Stig Åvall Severinsen, cand.scient i biologi og Ph.D. i medicin, fridykker, medlem af Explorers Club i New York og grundlægger af Breathology www.breatheology.com

Troels Thorsteinsson, PhD i Idræts- og Sundhedspsykologi, Cand.scient. i Idrætsvidenskab & Psykologi, med speciale i sportspsykologi og talentudvikling, Københavns Universitet

 

Aftenkonsultationer på Medicinsk Museion
Citius, altius, fortius – højere, hurtigere, stærkere. Sådan lyder de Olympiske Leges motto, og efter en sommer præget af OL og EM i herrefodbold, skal efterårets Aftenkonsultationer på Medicinsk Museion handle om sportskroppen.

Aftenkonsultationerne på Medicinsk Museion er en foredragsrække, hvor fagfolk og forskere undersøger og tager pulsen på sundhedsvidenskabens fortid, nutid og fremtid.

Aftenkonsultationer anbefales til uhelbredeligt nysgerrige, der søger smitstof til eftertanke.

Aftenkonsultationerne foregår i auditoriet fra 1787, der oprindeligt blev bygget som det Kongelige Kirurgiske Akademi. Efter konsultationen anbefales det at tage en drink og en spadseretur rundt i museets udstillinger.

Husk at en hypokonderbillet til alle tre arrangementer kan købes med en helende rabat.