Oldetopia

Alderdommen er ikke, hvad den har været. Kvinder på 60 kan blive mødre, mænd i samme alder rockstjerner. Det klassiske livsforløb er under forandring. I Danmark er antallet af personer over 65 fordoblet siden 1950 og andelen af 100-årige og derover mere end tyvedoblet. Livslængden stiger og stiger. Vi er på vej mod en verden af gamle.

Udstilling

Oldetopia – en udstilling om alder og aldring var en særudstilling på på Medicinsk Museion i perioden 12/10- 2007 til 14/12-2008.

Undervisningsmateriale

www.oldetopia.dk er et undervisningsmateriale til gymnasiet udarbejdet til almen studieforberedelse(AT) og tværfaglige forløb i fagene Historie og Biologi. På denne side tilbydes tekster inden for 6 temaer:

Adresse:

Bredgade 62
1260 København K
(udstilling)

Åbningstider:

Onsdag – fredag,
samt søndag kl. 13-17

Billetpriser:

Voksen:  50 kr.
Studerende og pensionister: 30 kr.
Børn under 16 år: 30 kr.
Der kan IKKE betales med Dankort

Skoler

Omvisninger for skoleklasser tirsdage og onsdage kl. 10 og 11.30. Pris 600 kr. Undervisningen skal reserveres på forhånd. Læs mere her.

Katalog

Udgivet af Medicinsk Museion. Pris 60 kr. Læs mere her.

Kontakt

Fredericiagade 18
1310 København K
tlf.3532 3800 hverdage kl. 10-14 eller

Få mere information på Medicinsk Museion

Den aldrende befolkning

Temaet fokuserer på demografiske analyser og målinger af dødelighedsmønstre i større befolkningsgrupper.

Den aldrende krop

Temaet fokuserer på de biologiske, synlige tegn på aldring, samt på hvilke årsager der kan være til at vi ældes forskelligt. Endvidere ses der nærmere på hvordan man kan forebygge/udskyde aldringen.

Alderen i mindste detalje

Temaet fokuserer på forskningen af aldring på celle- og molekylærniveau. Man præsenteres for forskellige teorier der forsøger at forklare aldringens gåde.

Aldring i mentalitetshistorien

Temaet fokuserer på opfattelser af aldring og ældre gennem tiden. Desuden stilles man over for spørgsmålet om, hvorvidt der findes et moralsk kodeks for ældre.

Aldring i Medicinhistorien

Temaet fokuserer på aldringsforskningen fra antikken til i dag. Fra antikkens humoralpatologi til 1900-tallets celleforskning.

Drømmen om et evigt liv

Temaet fokuserer på menneskets kamp for at undgå aldringen og døden gennem tiden. Fra antikkens myter over middelalderens alkymi til vore dages plastickirurgi.

Med udstillingen Oldetopia satte Medicinsk Museion fokus på udforskningen af alder og aldring og viste, hvordan vores forestillinger om alderdommen er under forandring.

Oldetopia – en udstilling om alder og aldring blev vist på Medicinsk Museion fra
12. oktober 2007 til 14. december 2008.