Skoleomvisning for grundskolen

På Medicinsk Museion kan du komme på skoleomvisninger om medicinens kultur og historie. Vi starter altid i auditoriet, hvor fortidens kirurger har fået deres uddannelse. Derefter kommer eleverne rundt i udstillinger om sygdom og sundhed før og nu. De får mulighed for at kigge ind i kroppen, komme tæt på levende bakterier og høre om historiens vigtigste lægevidenskabelige opdagelser og teknologiske opfindelser.

Du kan booke en omvisning/besøg i skemaet og læse mere om vores forskellige omvisninger herunder.

Om omvisningerne

Den klassiske omvisning fokuserer på kropsopfattelser og sygdomsforståelser fra antikken til genetikken, fra kropsvæsker til kemiske reaktioner.

Det indsamlede menneske kommer tæt på skeletter, organer, celler og DNA. Hør hvordan kroppen fra oplysningstiden til i dag er blevet brugt som lægevidenskabens råmateriale.
Læs mere om udstillingen Det Indsamlede Menneske

Mind the Gut viser forunderlige forbindelser mellem menneskets sind og krop. Gennem videnskab, kunst og historie udforskes hjerne, mavefornemmelser, identitet, tarme og bakterier.
Læs mere om udstillingen Mind the Gut

Epidemier i Danmark Med udgangspunkt i udstillingen Corona bliver også historie en dag giver denne skoleomvisning indblik i corona-pandemien spejlet i historiske epidemier. Læs mere om omvisningen her

Praktisk information

En skoleomvisning varer 45 min. og entré og omvisning er inkluderet i prisen. Man kan besøge museet i en skolegruppe af max. 30 deltagere.
Hvis I er mere end 30 personer kan købe to omvisninger på samme tidspunkt, med hver sin omviser.

Pris for skolebesøg

Skolebesøg for max. 30 personer koster 750kr.

Tidspunkter

Der kan bookes skoleomvisninger tirsdag-fredag kl. 10.15, 11.30 og 14.45.

Sådan booker du en skoleomvisning

Skoleomvisninger kan bookes her på siden i ovenstående skema. Før du kan afslutte din booking skal du oprette dig som bruger. På den måde kan du senere ændre din booking.

Sådan ændrer du din booking

Når du bestiller en skoleomvisning, opretter du dig samtidig som bruger i vores bookingsystem. Du får tilsendt loginoplysninger per mail efter du har oprettet dig. I ovenstående skema kan du trykke på knappen “Se / Slet eksisterende bookninger”. Så kan du logge ind og ændre din booking. Har du problemer så ring og sig hej på 35 32 38 00 (man-fre kl. 10-14) eller skriv til os museion@sund.ku.dk. Vores bookingsystem er ikke altid det nemmeste, at finde rundt i.