VIDENSKABENS HJEM

De bygninger, hvor Medicinsk Museion har til huse i dag, har fra slutningen af 1700-tallet til midten af 1900-tallet været rammen for dansk medicinvidenskab. Generationer af kirurger og læger har modtaget undervisning i det store auditorium på 1. sal, og bygningerne har siden deres opførsel lagt lokaler til forskeres studier af kroppen.

I stueetagen var der tidligere indrettet en fornem bolig til en af de professorer, der stod for undervisningen. Bygningerne var således ikke blot hjemsted for de medicinske videnskaber. De var også hjem for videnskabsfolk og deres familier.

Lejlighed, auditorium og laboratorium var samlet på en matrikel. Videnskabeligt liv og familieliv var ét i Videnskabens hjem.

 

 

I denne udstilling stiller vi skarpt på én af de familier, der har beboet stueetagens embedsbolig: Bohr-familien. 

I perioden 1886-1911 boede Christian og Ellen Bohr med deres tre børn Jenny, Niels og Harald i embedsboligen. Christian Bohr var professor i fysiologi og udforskede åndedrættets mekanisme. Sønnen Niels Bohr, der voksede op i lejligheden, blev senere verdensberømt som fysiker og Nobelprismodtager.

 

 

 

 

Tak til Niels Bohr Arkivet, Vilhelm Bohr og Det Kongelige Bibliotek for at stille billederne samt tid, viden og indsigt til rådighed og til medarbejdere på Medicinsk Museion

Research og koncept Karin Tybjerg, Louise Vesth Alsing og Rasmus Lillelund Poulsen Tekster Louise Vesth Alsing og Karin Tybjerg Udstillingsdesign Anne Kathrine Baastrup

Adresse

Bredgade 62, 1260 København K

Postadresse:
Fredericiagade 18, 1310 København K
Telefon: 35 32 38 00 (man-fre kl. 10-14)

E-mail: museion@sund.ku.dk

Åbningstider

Tirsdag - fredag kl. 10  16
Weekender: 12 – 16
Mandag lukket
Klik her for mere info om åbningstider og priser

Følg os

Nyhedsbrev