Aftenkonsultationer: Højere, hurtigere, stærkere

Nu er billetsalget i gang. Efterårets Aftenkonsultationer handler om sportskroppen. Om sportspsykologi, kropsoptimering og idealkroppen. Læs mere om de tre Aftenkonsultationer herunder.

Citius, altius, fortius – højere, hurtigere, stærkere. Sådan lyder de Olympiske Leges motto, og med en sommer præget af OL og EM i herrefodbold, skal efterårets Aftenkonsultationer på Medicinsk Museion handle om sportskroppen.

Vi skal høre om optimering af kroppen og fremtidens teknologi og AI som medspiller. Og det skal handle om idealkroppens former gennem tiden – om smalle taljer, pumpede lår og hakkede muskler. Og så skal vi blive klogere på mental styrketræning, og hvordan sportspsykologi og åndedrættet spiller en væsentlig rolle for at nå næste niveau: Højere – hurtigere – stærkere.

27. august kl. 19-21
Aftenkonsultation: Mental styrketræning – om krop og sind, sportspsykologi og åndedræt
Denne Aftenkonsultation handler om mental styrketræning, om sportspsykologi og om, hvordan vejrtrækning kan bruges som aktiv medspiller til at nå næste niveau.

Foredragsholdere:
Stig Åvall Severinsen, cand.scient i biologi og Ph.D. i medicin, fridykker, medlem af Explorers Club i New York og grundlægger af Breathology
Troels Thorsteinsson, PhD i Idræts- og Sundhedspsykologi, Cand.scient. i Idrætsvidenskab & Psykologi, med speciale i sportspsykologi og talentudvikling, Københavns Universitet

Læs mere og køb billet her

4. september kl. 19-21
Aftenkonsultation: Optimer din krops præstationer – sportskroppens potentiale og fremtidens digitale krop
Vi skal høre om sportskroppens potentiale fra en af verdens førende træningsfysiologer, og vi skal besøge en meget nær fremtid, hvor AI og ny teknologi kan forbedre alt fra fysiske evner til kognitive funktioner.

Foredragsholdere:
Jens Bangsbo, professor i træningsfysiologi på Institut for Idræt og Ernæring, KU og fodboldtræner.
Bugge Holm Hansen, Senior Futurist & Chef for Innovation og teknologi, Institut for fremtidsforskning

Læs mere og køb billet her

30. oktober kl. 19-21
Aftenkonsultation: Idealkroppens former – om korsetter, hakkede muskler og sociale mediers magt
Denne Aftenkonsultation fokuserer på idealkroppens skiftende former. Fra smalle taljer og brede hofter til store muskler og vaskebræt. Hvem styrer kropsidealerne, hvordan så de ud i 1800-tallet, og hvilken rolle spiller sociale medier for nutidens kropsidealer?

Foredragsholdere:
Mette Byriel-Thygesen, etnolog og museumsinspektør på Nationalmuseet
Caroline Mejlhede, pædagogisk konsulent og underviser hos Sex & Samfund

Læs mere og køb billet her

 

Om Aftenkonsultationer på Medicinsk Museion
Aftenkonsultationerne på Medicinsk Museion er en foredragsrække, hvor fagfolk og forskere undersøger og tager pulsen på sundhedsvidenskabens fortid, nutid og fremtid. Aftenkonsultationer anbefales til uhelbredeligt nysgerrige, der søger smitstof til eftertanke.

Aftenkonsultationerne foregår i auditoriet fra 1787, der oprindeligt blev bygget som det Kongelige Kirurgiske Akademi. Efter konsultationen anbefales det at tage en drink og en spadseretur rundt i museets udstillinger.

Husk at en hypokonderbillet til alle tre arrangementer kan købes med en helende rabat.